Diyarbakır’da bir ilk

Diyarbakır’da bir ilk

Türkiye Karate Federasyonu’nun 2019 faaliyet takviminde yer alan Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Türkiye Karate Şampiyonası, Diyarbakır’da başladı.

Şehirde düzenlenen ilk Türkiye Şampiyonası olma özelliği taşıyan organizasyon bugün sona erecek.

1999 ila 2004 arası doğumlu sporcuların yarıştığı şampiyonada 54 ilden 713 erkek, 562 bayan karateci mücadele veriyor.

Seyrantepe Spor Salonu’nun ev sahipliği yaptığı müsabakaların ilk gününde ümit, genç ve 21 yaş altı ferdi kata elemeleri yapıldı.

ESAT DELİHASAN: EVİMİZDE GİBİYİZ

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, karate camiasının Diyarbakır’da çok güzel karşılandığını ve bu ilgi karşısında memnuniyet duyduklarını söyledi.

Şehirde düzenlenen ilk Türkiye Karate Şampiyonası olduğunu hatırlatan Başkan Esat Delihasan, “Diyarbakır, uzun zamandır bu organizasyona talipti ama kısmet bugüne oldu. Geldiğimiz günden itibaren gördüğümüz ilgiden dolayı çok memnunuz. Evimizde gibi hissediyoruz. Bu tarz organizasyonları düzenlerken sportif başarıların yanında sporcularımızın sosyal ve kültürel açısından gelişimine de büyük önem veriyoruz. Bu noktada tarihin izlerini günümüze taşıyan Diyarbakır’dan sporcularımızın güzel anılarla ayrılacağına inanıyorum. Bu vesileyle de organizasyonun düzenlenmesi noktasında emeği olan tüm paydaşlara teşekkür ediyor, dört gün boyunca mücadele edecek tüm sporcularımıza da başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.