Ekmek tadında festival

Ekmek tadında festival

Ankara, Türkiye'nin önde gelen ekmek üreticilerinin yanı sıra Ukrayna, Azerbaycan, Kosova ve Kore başta olmak üzere 17 farklı ülkenin katıldığı “3. Ekmek Festivali”ne ev sahipliği yaptı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle gerçekleştirilen festivale Ankara Halk Ekmek Fabrikası açtığı stantla katıldı. “Anadolu Buğday ve Ekmek Hikayesi” temasıyla Çankaya Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde 24 Kasım Pazar (bugün) sona erecek festivalde ülkelerin ekmek ürünleri tanıtılıyor. Ankara Halk Ekmek Fabrikası, Türkiye’den ve dünyadan birçok yöresel ekmek kültürüne ait lezzetlerin yer aldığı festivale mobil fırın aracıyla katıldı. Ürün yelpazesini her geçen gün genişleten Halk Ekmek ayrıca Mobil Halk Ekmek Fırını aracında pişirdiği yeni ürünü çavdar ekşi maya ekmeğini ilk kez Başkentlilerin beğenisine sundu.


 

SAĞLIĞA GÖRE ÇEŞİT
Halk Ekmek müşterisi olduğunu belirten Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur da, “Glutensiz ekmek, tam buğday ekmeği ve çavdar ekmeği gibi birçok türde sağlıklı ekmek üretiliyor. Bir tıp doktoru olarak kişinin kendi sağlık durumuna göre seçebileceği birçok alternatifler var. Tüm bunların Halk Ekmek tarafından Ankaralılara ulaştırılıyor olmasını önemsiyorum” sözleriyle düşüncesini dile getirdi.