Esenyurtlular kardeşliğin resmini boyadı

Esenyurtlular kardeşliğin resmini boyadı

Esenyurt Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde ‘Cumhuriyet için bir fırça da sen at’ resim etkinliği düzenlendi.

Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte, Cumhuriyet'in 10. kuruluş yıl dönümünde çekilen ve simge haline gelen bir fotoğrafın kara kalem çalışması, vatandaşlar tarafından renklendirildi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte renkli görüntüler ortaya çıktı.

Etkinlikte cumhuriyet ve kardeşlik için ilk fırçayı minik Azra ile birlikte atan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Bu etkinlikte, bir olduğumuzu, beraber olduğumuzu, yeni bir başlangıç yaptığımızı bir fırça atarak göstermek istiyoruz. Hepimizin bir izi olsun burada, herkes bir fırça atacak. Dolayısıyla bu bizim resmimiz olacak. Buna sahip çıkacağız, bunu yürütürken asla haktan, adaletten, hukuktan vazgeçmeyeceğiz. Birlik beraberlik içerisinde, çalışarak üreterek, hakça paylaşarak yaşayacağız” dedi.

Cumhuriyetin tarihte çok önemli değişimlere neden olan bir yönetim şekli olduğunu söyleyen Başkan Bozkurt, “Cumhuriyet aslında, bu coğrafyada yaşayan vatandaşlarımızın birlikte yaşama iradesidir, cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Bu etkinlikte boyadığımız resim, zor zamanlardan bugünlere geldiğimizi göstermektedir. Nereden geldiğimizi unutmaz ve cumhuriyetin hedeflerini aklımızdan çıkarmazsak, nereye gideceğimizi de rahatlıkla buluruz” diye konuştu.