İzmir Buca'da Cumhuriyet resepsiyonu

İzmir Buca'da Cumhuriyet resepsiyonu

İzmir Buca Belediye Başkanı Kılıç: Cumhuriyet aydınlık bir ülkenin teminatıdır.

İzmir Buca Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Arkadaşlar yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz", sözüne istinaden 28 Ekim günü kutlamalarına başladı. 

Buca'nın tüm caddelerini Türk bayrakları ile donatan Buca belediyesi, resepsiyon öncesinde Buca halkı ile beraber dev Türk bayrağı ve fener alayı ile bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Büyüleyici bir resepsiyondu

Buca halkının yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İYİ Parti Buca İlçe Başkanı Gamze Bilge Torun,  Buca protokolü, Buca Belediyesi Meclis Üyeleri ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı. Kurtuluş savaşı resim sergisinden, Türk sanat müziğine ve danslarına kadar tüm katılımcıların büyük beğenisini kazanan resepsiyonda Buca Belediye Başkanı harmandalı eşliğinde zeybek oynadı. 

Cumhuriyet aydınlık bir ülkenin teminatıdır

Resepsiyon sırasında yaptığı konuşmada Başkan Kılıç, "Cumhuriyet medeniyettir; aydınlıktır.  Cumhuriyet seçme seçilme hakkıdır;  kadındır. Cumhuriyet köy enstitüleridir;  üretmektir, emektir. Cumhuriyet irfanı hür, vicdanı hür, fikri hür eğitimdir.  Cumhuriyet hakça bölüşmektir;  kimsesizlerin kimsesidir. Cumhuriyet bağımsız yargıdır, inanç özgürlüğüdür; adalettir.  Yani cumhuriyet; kadınların öldürülmediği, çocukların yatağa aç girmediği, kimsenin ötekileştirilmediği, fikirlerin düşüncelerin özgür olduğu, adaletin herkes için olduğu aydınlık bir ülkenin teminatıdır” dedi.