Mansur Yavaş ilçe seferlerine başladı

Mansur Yavaş ilçe seferlerine başladı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ilk etapta 17 ilçeyi ziyaret ederek, muhtarlarla ihtiyaçların belirlenmesi ve sorunların çözümü için toplantılar yapacak. Başkan Yavaş, ilk ziyaretine Beypazarı’ndan başladı. 

Sırasıyla Nallıhan, Ayaş, Güdül ve diğer ilçelerinin hepsine giderek muhtarlarla bir araya geleceğini belirten Başkan Yavaş, şöyle konuştu:

“Yıllardır Ankara’da Ankaralı bir belediye başkanı olmaması nedeniyle beklenti yüksekti. İyi ki hemşehrimizi seçmişiz dedirtmek istiyoruz. Sizin içinizden çıkan insanlarız. Dolayısıyla 17 dış ilçeyi ziyaret edip yerinde dertlerini dinleyip, buradaki amirlerimizle, daire başkanlarımızla sizleri buluşturacağız. İki üç yıl içinde 17 ilçede hiçbir şekilde su, kanal, yol, kaldırım ve diğer eksikliklerin kalmasını istemiyorum. Bunun için hedef koyduk. Musluğundan su akmadık köy kalmayacak. Suyu akmayanlar varsa bize tekrar yazdırsın. Önümüzdeki günlerde ihalesini yapacağız. Yine Ankara’nın tümünde kanalizasyonu açıktan akan köy kalmayacak.”

Muhtarların sorunlarını tek tek dinleyen Başkan Yavaş, bundan sonra mahalle (köy) yollarında asfalt çalışması yerine beton yol yapma kararı aldıklarını açıkladı. Eskişehir örneğini gösteren Başkan Yavaş, şu bilgileri verdi:

“Malum asfalt yapıyoruz belli bir süre gidiyor. Kazmamanız kaydıyla, önceden tedbir almanız kaydıyla, isteyen muhtarlarımızın köylerinin yollarını beton yol yapacağız. Ankara’nın tümünü özellikle de köylerin yollarını beton yol yapmaya karar verdik, asfaltla uğraşmayacağız. Bunun örneğini Eskişehir’de, Ankara’da bir takım yerlerde görebilirsiniz. Bunlar daha uzun ömürlü. Çok daha çabuk yapabileceğiz. Eskişehir’de hemen hemen bütün köylere beton yol yapıyorlar. Bu arada köylere kaldırım dağıtılmış, banket taşı dağıtılmış ancak yapılmamış. 1 Kasım’da kaldırım için ihaleye çıkacak Fen İşleri Daire Başkanlığımız. Hava şartları el verdikçe kaldırım yenileme çalışmalarına başlayacağız.”