Menemen Belediye Başkanı Aksoy’dan çocuklar için yeni bir proje

Menemen Belediye Başkanı Aksoy’dan çocuklar için yeni bir proje

Başkan Aksoy: “Okul öncesi eğitimin avantajlarından herkesin eşit şekilde yararlanmasını istiyoruz”

Okul öncesi eğitimin öneminin bilinciyle hareket eden Menemen Belediyesi, Doğaköy İlkokulu bahçesinden planlanan Doğa Mahallesi Anaokulu’nun yapımına başladı.  

Doğa Mahallesi’nde yaşayan çocukların okul öncesinde sosyal, zihinsel ve bedensel gelişimlerini desteklemek amacıyla Doğaköy İlkokulu bahçesinde prefabrik bir yapı olarak inşasına başlanan Doğa Mahallesi Anaokulu’nun 15 gün içinde tamamlanması planlanıyor. Menemen Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafında inşa edilen anaokulu, 105 metrekare alanda, bir derslik, yemekhane, oyun odası ve 3 tuvaletten oluşacak.

Yapımına başladıkları yeni anaokulunun çocuklar için hem sosyalleşme imkânı sunacağını hem de okul öncesi gelişimlerine büyük katkı sağlayacağını belirten Başkan Serdar Aksoy, “Bu projenin yapımındaki amacımız okul öncesi eğitimin her çocukla buluşturulması ve aynı zamanda ailelerinin de bu imkanlardan yararlanabilmesidir. Özellikle eğitimde fırsat eşitliği düşüncesiyle okul öncesi eğitim sürecinin sağladığı özel imkanlardan herkesin eşit şekilde yararlanması istiyoruz” dedi.