Moda dünyası Denizli’de buluştu

Moda dünyası Denizli’de buluştu

DENİB (Denizli İhracatçılar Birliği) tarafından düzenlenen 7. Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması altı ay süren uzun maratonun ardından Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Değirmenci, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu ve çok sayıda davetlinin katıldığı görkemli Final Gecesi ve Ödül Töreniyle tamamlandı.

Final Gecesinde sahneye çıkan DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu şunları söyledi: “Bu sene yarışmamıza 210 tasarımcı başvurdu. Daha önceki yıllarda dereceye giren altı finalistten dördü yurt dışında eğitimini tamamlayıp Türkiye’ye döndü. Bu yılki yarışmamızın birincisini de yurt dışına eğitime göndereceğiz. Ayrıca sponsorlarımızın desteğiyle 10 finalistimize dil eğitimi vereceğiz.”

Tasarımın önemine değinen TİM Başkanı İsmail Gülle ise, “Pek çok ülke tasarıma önemli yatırımlar yapıyor. İngiltere, İtalya, Japonya, ABD gibi ülkeler bunu başardı. Tasarıma, inovasyona ve AR-GE çalışmalarına maddi ve manevi destek olmaya çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki bu ülke zenginleşecekse, kalkınacaksa ve büyüyecekse birincisi ihracatla ikincisi ise tasarımla olacaktır” dedi.

DENİB Tasarım Komitesi Başkanı Mukaddes Başkaya, Komite Üyesi Pelin Şensöz ile Denizli’nin Hamam markasıyla tanınan Eke Tekstil AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Eke, moda dünyasından Yıldırım Mayruk, Gülşah Saraçoğlu, Ertan Kayıtken, Ezra-Tuba Çetin ve sektörlerinde söz sahibi konuklar Sedef Orman, Özge Zeki, Sibel Arna, Merve Ünal Çotuk, Seda Lafçı jüri üyeleri arasında yer aldı.

Bu yıl ‘Doğaya Dokunuş’ temasıyla düzenlenen yarışmanın finalinde 10 finalistin hazırladığı kıyafetler moda dünyasının önde gelen mankenleri tarafından Uğurkan Erez’in koreografisinde podyumda sergilendi.

Genç tasarımcıları sektöre kazandırmak amacıyla düzenlenen 7. Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışmasında 37 bin 500 TL’si para ödülü olmak üzere 4 ödül verildi. Birincilik ödülü 15 bin TL, ikincilik ödülü 10 bin TL, üçüncülük ödülü 7 bin 500 TL, jüri özel ödülü ise 5 bin TL oldu. Ayrıca dereceye giren ilk üç tasarımcı, patent tescil imkânı, online İngilizce eğitimi, staj imkânı ve yurt dışı tasarım eğitimi bursu kazandı.

Fısıltı isimli koleksiyonuyla Ayşe Sara Arslan, Hiera isimli koleksiyonuyla Gizem Nur Bağ, Rainbow Eucalyptus isimli koleksiyonuyla Mihriban Bertan, Jüri Özel Ödülü’nün sahibi ise Yeniden isimli koleksiyonuyla Hilal Karakaş oldu.