Savaş 2021 Botanik Expo’su için İtalya’da

Savaş 2021 Botanik Expo’su için İtalya’da

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Dünya EXPO organizatörü AIPH’in 70’inci kuruluş yıl dönümü kutlama ve dünya EXPO organizasyonu çalışma toplantılarına katıldı.

Avusturalya ve Çin gibi ülkelerin şehirleri gerisinden bırakıp, 2021 Botanik Expo’sunu Hatay’a getirerek büyük bir başarıya imza atan Başkan Savaş, fuar çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

19-21 Eylül tarihleri arasında İtalya’nın Padova kentinde yapılan toplantılarda Başkan Savaş’a Expo 2021 Hatay sorumlusu Ömer Faruk Çelebi, DASİFED ve Ekinciler Holding Başkanı Faruk Ekinci, Botanikçi Ladin Fidancılığın sahipleri Nidal Özdemir ve eşi Ahmet Özdemir de eşlik etti.

EXPO ailesi ile yapılan toplantılarda kenti başarıyla temsil eden ve dünyaca ünlü fidanlık fuarı Flormart’ı gezme fırsatı bulan Başlan Savaş, Pistoia şehrindeki dış mekan fidanlıkları yerinde inceleyerek, kentin cennet bahçeleri gibi güzelleştirmenin; sosyal barış, huzur ve kırsal kalkınma için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti.

Hatay dünya pazarına açılmak için büyük bir fırsat olan EXPO 2021 ile kültürel, turizm sosyal ve ekonomik değerlerini tüm dünya ülkelerine tanıtacak.