Sinop’ta şehit Şenel Ağıl adına çocuk parkı açıldı

Sinop’ta şehit Şenel Ağıl adına çocuk parkı açıldı

Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan’ın da katıldığı Ada Mahallesi’nde Şehit Jandarma Astsubay Şenel Ağıl adına yapılan çocuk parkının açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Başkanımız Barış Ayhan konuşmasında; ''Bugün Türk milletinin en büyük bayramı, ilk günkü coşkuyla 96. yılını kutluyoruz. Tabii ki, bu mutlu günde biraz da kalplerimiz buruk, kısa süre önce şehit verdiğimiz çok değerli bir kardeşimiz ve onun ismini verdiğimiz parkın açılışı için burada bulunuyoruz. Şehitlerimizin vatanımızın bölünmez bütünlüğünü korumak için canlarını feda ettikleri bu topraklarda, bizim onlar için yaptığımız bu ve benzeri tesisler aslında hiçbir şey değil; sadece bizimkisi onların ismini yaşatmak. Onlar çok değerli şehitlerimiz, gazilerimiz vatan için millet için eşini çocuğunu düşünmeden bizim bu topraklarda özgürce yaşamamız için, şanlı bayrağımızın yurdun dört bir yanında dalgalanması için canlarını feda ettiler. Biz de onların isimlerini yaşatmak için elimizden geldiğince tesisleri, oyun alanlarını kentimize kazandırıyoruz'' dedi.

Şehit Jandarma Astsubay Şenel Ağıl'ın eşi Nermin Ağıl da törende yaptığı konuşmasında ''Cumhuriyet bayramıyla eşimin ismini taşıyan bu güzel çocuk parkıyla bana ve evlatlarıma güzel bir bayram hediyesi vermiş oldunuz. Eşimin ismini onurlandırdınız ve bizleri çok mutlu ettiniz. Bu güzel çocuk parkının yapılmasına vesile olan devlet büyüklerimize Valimiz Sayın Köksal Şakalar 'a, Milletvekilimiz Barış Karadeniz'e, Belediye Başkanımız Barış Ayhan'a, Belediye başkan Yardımcısı Bülent Oktay'a, İl Jandarma Komutanlığı'na, Mahalle muhtarımız Gizay Konukçu'ya, Belediye çalışanlarına ve Sinop halkının engin hoşgörüsüne minnettarım'' ifadelerine yer verdi.