Tükettiğini iki katını üreten otogar

Tükettiğini iki katını üreten otogar

Muğla Otogarı, ekim ayı verilerine 20 bin lira değerinde elektrik üretti

Türkiye’nin kendi enerjisini üreten ilk çevre dostu otogarı olma özelliği taşıyan, Menteşe Şehirlerarası Otogarı, ekim ayı verilerine göre toplam 25 bin 636 KW/saat yani yaklaşık 20 bin TL değerinde elektrik üretti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Menteşe ilçesine, 11 milyon TL yatırımla kazandırdığı ve yapıya entegre güneş enerjisine sahip çatısı ile Türkiye’de ilk olan Menteşe Şehirlerarası Otogarı, tükettiği enerjinin iki buçuk katını üreterek, çevreye ve belediye bütçesine büyük katkı sağladı. 2019 Ekim ayı verilerine göre toplam 25 bin 636,679 KW/saat yaklaşık 20 bin TL değerinde elektrik üreten Menteşe Şehirlerarası Otogarı, bu elektriğin 9 bin 636 KW/saatini kullandı. Tükettiği enerjiden 16 bin KW/saat fazla elektrik üreten otogar, bu enerjiden 12 bin 300 TL de kar sağladı.

“ÖRNEK PROJE”

kendi enerjisini üretme özelliği taşıyan Menteşe Otogarı projesinin Türkiye’ye örnek bir proje olduğunu belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün şunları dedi:

“Büyükşehir ailesi olarak bu şehrin güzelliklerini koruyarak geleceğe taşımak için çalışıyoruz. Güneşlenme süresi olarak da, diğer şehirlerden şanslı olan şehrimizde tesislerimizi güneş panelleri ile donatıyor bu enerjiden yararlanarak, çevremizi ve bütçemizi koruyoruz. Şimdilik Menteşe, yapımı devam eden Bodrum otogarımızın çatıları, mezbaha tesisimiz ve Bodrum Konacık hizmet binamızda güneş enerjisinden yararlanıyoruz. Yapıya entegre çatısıyla Türkiye’de örnek bir proje olan Menteşe Otogarımız tükettiği enerjiden fazlasını üretti. Çevreye ve belediye bütçesine büyük katkı sağlayan tesisimiz ile yapım aşamasındaki hedeflerimize ulaştık.”