WACA’dan Ankara’ya övgü

WACA’dan Ankara’ya övgü

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen “Dünya İdari Kentler Birliği”nin (WACA) 1. Yönetim Kurulu Toplantısı için Ankara'ya gelen üye ülke temsilcileri, Başkent'in tarihi ve turistik mekânlarını da gezdi. Yönetim Kurulu üyeleri toplantının ardından Ankara turu yaptı.

Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Ankara Kalesi, Hamamönü, Hacı Bayram ve Dikmen Vadisi’ni gezen WACA Yönetim Kurulu üyeleri, Başkent’in en büyük kent içi parklarından 30 Ağustos Zafer Parkı’nda bisiklete bindiler.

Başkent’te bisiklet keyfi yapan WACA Genel Sekreteri Lee Yong-il, Ankara ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Başkent’e gelmekten onur duyuyorum. Ankara'nın, Anadolu'nun merkezi olduğunu ve tarih boyunca birçok kültüre ev sahipliği yapmış olduğunun bilinciyle geldim. Bu kentin tarihi yerlerini görmekten dolayı mutluyum” dedi.

İslamabad Belediye Başkanı Sheikh Ansar Aziz ise kendilerine gösterilen misafirperverlik karşısında çok etkilendiklerine vurgu yaparak, “Ankara'da daha önce hiç görmediğimiz yerler gördük. Ankara'yı tarihi ve kültürel açıdan çok beğendik. Her şey için çok teşekkür ediyoruz. Bu şehir ciddi bir kültür ve tarih yoğunluğuna sahip” değerlendirmesinde bulundu. 

WACA Yönetim Kurulu üyelerinin Başkent ziyareti, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ev sahipliğinde verdiği gala yemeği ile son buldu.

Hikmet Aydoğan