Yavaş: Dolmuşlara da Validatör takalım

Yavaş: Dolmuşlara da Validatör takalım

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, dolmuşlara da validatör takmayı önerdi. Yolcuların kart ile araçlara binmesini sağlayan sistemi öneren Yavaş, hükümetin Ankaralıların yararına olacak projeye destek vereceğine inandığını söyledi

Büyükşehir Belediyesi, EGO Genel Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde gerçekleşen “ Ulaşım Çalıştayı”nda, Başkent’in gelecek ulaşım politikaları masaya yatırıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, çalıştayda yaptığı konuşmada dolmuşlara da validatör takılmasını önerdi.

ulaşım sorununu çözmeye yönelik bugüne kadar gerçekçi fikirler üretilemediğini belirten Başkan Yavaş, “Herkes kendince mucize çözümler üreterek bir çalışma yapmaya kalkarsa sonunda yine çıkmaza saplanırız. Bu yüzden gerçekçi çözümler üretmek gerekiyor” dedi. Hükümetin Ankaralının iyiliğine olan konularda destek vereceğine inandığını belirten Başkan Yavaş şöyle devam etti: “Dolmuşlarda da validatör uygulamasına geçmek istiyoruz. Ankaralının iyiliğine olacak bir şey bu ve bu konuda hükümetin desteğini bekliyoruz.”

EGO’DAN PARK ET DEVAM ET PROJESİ

EGO Genel Müdürlüğü’nün gelecek ulaşım projeleri ve çözüm önerilerinin de tartışıldığı çalıştayda şu başlıklar ele alındı: Optimizasyon, Sürdürülebilir Ulaşım ana Planı, Elektrikli Otobüs, Park Et Devam Et, Araç Trafiğinin Kısıtlanması, Bisiklet ve Mikro Mobilite.

Ankara’da toplu taşıma vizyonunun yeniden şekillendirilmesinin önemine dikkat çeken EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Sivil Toplum Kuruluşlarıyla, Odalarımızla, Semt Temsilcileriyle ve Akademisyenlerimizle bir araya gelerek, yaşadığımız kenti insanlarla birlikte planlamayı tercih ediyoruz. Ankaralıların tamam dediği projelerle devam etmeyi planlıyoruz. Elzem olan ve Ankaralının hayatını kolaylaştıracak projeleri hayata geçireceğiz.”