'50 yılda yapılmayanı 5 yılda gerçekleştireceğiz'

'50 yılda yapılmayanı 5 yılda gerçekleştireceğiz'

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Pozantı İlçe Genel Kurulu’nda Pozantı’nın Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’ndeki rolünü anlattı.

Başkan Zeydan Karalar, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Şakirpaşa Konağı’nda topladığı komutanlara ve kentin ileri gelenlerine, direniş yuvaları kurmalarını söyler. Gösterdiği adres de Pozantı’dır” dedi.

Pozantı, Akçatekir ve bölgedeki köylere 5-6 yılda yapılacaklar hakkında bilgi de veren Başkan Zeydan Karalar, “Lavanta Cenneti’ne döndüreceğiz Pozantı’yı. Pozantı’yla birlikte Karaisalı, Feke ve Saimbeyli’de de lavantayla, tarımın, hayvancılığın desteklenmesiyle ilgili aynı titizlikle çalışıyoruz” diye konuştu.

Yol ve altyapı sorunlarıyla ilgili yapılacak çalışmaları da aktaran Başkan Zeydan Karalar, şöyle devam etti: “Pozantı- Şekerpınarı arasında 27 km terfi hattı yapacağız. Akçatekir-Depolar arasında 28 kilometre iletim hattı gerçekleştirilecek. Akçatekir merkezde 200 km Şebeke Projesi yapılacak. Toplam 225 km içme suyu hattı yapacağız. Bu Pozantı- Akçatekir’e sadece.

Pozantı kanalizasyonuna 5 km’lik yağmur suyu şebekesi bağlatacağız. Buralara 155 kilometre su isale hattı döşeyeceğiz. 255 km Pozantı-Tekir merkez, 155 km de köylere su isale hattı döşeyeceğiz. Toplamda 410 km su isale hattı döşenecek Pozantı’ya. Tüm bunları 5 yılda yapacağız. 50 yılda yapılmayan işleri 5 yılda yapacağız.”

Başkan Zeydan Karalar, sözlerini şöyle tamamladı: “10 ilçemizde arıtma yok. Adana’nın üçte biri asbestli borudan su içiyor. Bu kardeşiniz Allah izin verirse 5 yılda bu sorunların hepsini halledecek. 24 saat çalışır, ‘millete hizmet yolunda her şeyimiz feda olsun’ deriz. Biz millet ve halkımız için varız.” YURT HABER