Adana’da gündem sivrisinekle mücadele

Adana’da gündem sivrisinekle mücadele

Adana Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki yaz Adana’da sivrisinek sorunu yaşanmaması için, Başkan Zeydan Karalar’ın direktifleriyle adeta teyakkuza geçti.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nde konuyla ilgili olarak, bizzat Başkan Zeydan Karalar’ın yönettiği bir toplantı gerçekleştirildi. Adana’nın gündeminden sivrisineği çıkarmaya kararlı olduklarını söyleyen Başkan Zeydan Karalar, her birimin üzerine düşeni yapacağını, Adanalıların sivrisineksiz bir yaz geçirmesi için, mücadeleye şimdiden başlanacağını ve tam kapasiteyle çalışılacağını belirtti.

Önceki yıllarda, sivrisinekle mücadeleyi sadece Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı yürütürken, Başkan Zeydan Karalar bu yıl; ASKİ Kanalizasyon Daire Başkanlığı, ASKİ Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı, Adana Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Adana Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın organize çalışma yürüterek, vektörle (Sivrisinek, hamamböceği, fare vb.) daha etkin mücadele etmesi için kesin talimat verdi.

Başkan Zeydan Karalar, bu yaz Adana’da kesinlikle sivrisinek sorunu yaşanmaması için ilgili dairelerin birlikte ve eş zamanlı çalışacağını kaydetti.