Ankara Büyükşehir Belediyesi hayvan dostlarımızı unutmadı

Ankara Büyükşehir Belediyesi hayvan dostlarımızı unutmadı

Yurttaşlar kadar personelin de bilinçlenmesi emeliyle hizmet içi eğitimlere başlayan Büyükşehir Belediyesi Sıhhat İşleri Dairesi Başkanlığı, bakıcılar, baytarlar ve sürücülere yönelik eğitim programı tertip etti

Sincan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevinde tertip eden ilk hizmet içi eğitimde personele; hayvan davranışları ve refahı, zoonoz hastalığı ve savunma yolları, hayvan besleme ilkeleri, iş sıhhati ve güvenliği ile ilgili bilgiler verildi.

Baytar Şube Müdürü Mustafa Şener, hayvan hakları başta olmak üzere sokakta yaşayan hayvanların sıhhatlerinin Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olduğuna vurgu yaparak, şu bilgileri verdi:

“Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın hayvan hakları ile ilgili hassasiyeti çok yüksek. Biz de personelimize yönelik hayvan davranışları, zoonoz hastalığı ve halkla İlişkiler konularında ilk kez hizmet içi eğitim tertip ediyoruz. Yalnızca Sincan’da değil, Gölbaşı ve Kurtuluş Bakım Haneleri’nde eğitimlerimizi bitireceğiz. Bundan sonra periyodik olarak da alanda uzman arkadaşlarımız tarafından bilgilendirmeler yapacağız.”

       Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından tertip eden eğitime konuşmacı olarak katılan Köpek Eğitimi Uzmanı Baytar Hekim Dr. Gürbüz Ertürk,

“Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan baytar ve bakıcı arkadaşlarla birlikte köpek davranışları, köpeklere yaklaşım, onların beden dili ile onları korkutmadan nasıl işlerimizi yaparız konusunu ele aldık” derken, Veteriner Sibel Özder ise, “Bilhassa zoonoz hastalığını anlattık. Arkadaşlar ve bizim açımızdan oldukça randımanlı bir toplantı oldu’’ değerlendirmesinde bulundu.