Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde e-ihale sayısı artacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde e-ihale sayısı artacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın saydam belediyecilik uygulamaları dahilinde ehemmiyet verdiği elektronik ihale (e-ihale) uygulamaları hız kazandı

Mal ve hizmet alım ihalelerini canlı olarak yayınlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi, canlı yayın dışında bu ihalelerin büyük bir bölümünü elektronik ihale (e-ihale) yoluyla yapacak.

E-ihalelerin sayısının artırılması için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi personelini de hizmet içi eğitimle “Elektronik İhale Uygulaması” ile ilgili bilgilendiriyor.

E-İHALE İLE SAYDAM BELEDİYECİLİK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın direktifiyle saydam belediyecilik uygulamalarına ağırlık verilirken, Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda 200’ü aşkın personele e-ihale eğitimi verildi.

Eğitimlere ara vermeden devam edeceklerini izah eden İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Eyüp Turpçuoğlu, şu bilgileri verdi:

“Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın göreve başladığında belirttiği ve her vakit vurguladığı saydamlık ilkesi neticesinde harcanan parasal kaynakların Ankaralılar için harcandığından emin olmak hesabına elektronik satın alma metodunu kullanıyoruz. Bizlere verilmiş olan kamu kaynaklarının saydam bir şekilde nasıl harcandığını bu sistemle açık bir şekilde görüyoruz. Uygulayıcı teknik birim ekiplerimiz bu metodu Türkiye’de ilk sefer kullanarak tüm Türkiye’ye örnek oldu. Eğitimleri Kamu İhale Müessesesi’ndan gelecek uzmanlarla sürdürmeye devam edeceğiz. Saydam, ölçülebilir ve hesap verilebilir ihale metodunu birlikte sağlayacağımıza inanıyorum.”

E-ihale eğitimi alan Nimet Dikici, “Eğitimi gayet faydalı buluyorum. Eğitimler sayesinde eski bilgilerimizi aktüelleme fırsatı bulurken, yeni bilgiler de ediniyoruz” derken, Ahmet Ayboran, “Eğitimin çok yararlı olacağını düşünüyorum. Uygulama alanlarında bu eğitimlerden fazlasıyla istifade edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Kamu İhale Uzmanı Hasan Korucu ise personele elektronik ihale ve EKAP konularında teferruatlı bilgi verdiklerini belirterek, “4734 Sayılı Kamu İhale Yasayı’nda da bilinmesi şart olan temel konulara bu eğitimlerde yer vermekteyiz. Elektronik ihale sistemi kamuda yeni uygulanmaya başlamıştır fakat hali hazırda daha önceki usul ihaleler devam etmektedir. Teknolojinin gelişmesi herkesi e-ihale sistemine geçmeye zorlamaktadır. Bu yüzden ileride her müessesenin bu sistemi kullanacağı açıkça ortadır” diye konuştu.