Ankara'da kirli çamaşır kalmayacak

Ankara'da kirli çamaşır kalmayacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentli öğrencilere ekonomik olarak destek olabilmek amacıyla yaz-kış haftanın 7 günü ücretsiz çamaşır yıkama ve ütü hizmeti veriyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, yurtta kalan ya da evinde çamaşır yıkama imkanı bulamayan öğrencilere “Giysi Yıkama Merkezleri”nde ücretsiz giysi yıkama ve ütü hizmeti veriyor. Giysi Yıkama Merkezlerinden sadece öğrenciler değil engelli ve yaşlı vatandaşlar da yararlanabiliyor.  Kurtuluş ve Bahçelievler’de bulunan merkezler haftanın 7 günü kirli çamaşırlarını getiren öğrencilerin giysilerini yıkayarak tertemiz teslim ediyor.

17 BİN 260 ÜYE ÖĞRENCİ

Binlerce öğrencinin giysilerini yıkattığı Kurtuluş ve Bahçelievler’deki Giysi Yıkama Merkezi’ne bugüne kadar 17 bin 260 öğrenci üye olurken, her yıl bu sayıya yenileri ekleniyor.

Büyükşehir Belediyesinden giysiyıkama hizmeti alabilmek için öğrencilerin; öğrenci kimlik kartı fotokopisi, öğrenci belgesi, yurt belgesi ya da kira kontratı fotokopisi ile 2 adet fotoğrafla merkezlere başvurması gerekiyor.