Ankara’nın duvarları renkleniyor

Ankara’nın duvarları renkleniyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent merkez ve ilçelerinde alt geçit ve köprüler ile boş duvar yüzeylerine çevreyle uyumlu, estetik, dekoratif ve sanatsal çalışmalar başlattı

Kent Estetiği Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilen proje ile alt geçit, köprü altları ve kent içindeki boş gri beton duvarlar; ressamların fırçalarından çıkan Ankara’ya özgü desenlerle donatılarak daha göze hitap eden çalışma başlatıldı. İlk olarak Elmadağ Giriş Köprüsü alt geçidi ile Kenan Evren Bulvarı alt geçidindeki duvarlar, Ressam Şenol Karakaya ve ekibinin çizdiği desenlerle renklendi.

Ankara’yı güzelleştirmeye yönelik çalışmalara hız verdiklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanı Selami Aktepe, “Sürekli yenilenen ve elden geçirilen kentin çehresini Başkent’e yakışır hale getirmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda kent merkezinde ve ilçelerde boş bulunan gri duvarların renklenmesi için manzara ve portre resimleri başta olmak üzere grafiti çalışmalarını içeren yeni bir projeyi uygulamaya başladık” dedi.