Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Kentsel Dönüşüm Projesi alanını inceledi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Kentsel Dönüşüm Projesi alanını inceledi

Muhittin Böcek: “Proje revize edilecek”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, geçen dönem üç defa ihaleye çıkarılmasına karşın katılım olmayan Kepez Kazası’ndeki Güneş Semti Kentsel Dönüşüm Projesi alanında incelemelerde bulundu. Başkan Böcek, hem yurttaşın taleplerini karşılayacak hem de ihaleye katılım şartlarını oluşturacak şekilde projede revize yapacaklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, belediye bürokratları ile beraber Kepez Kazası Güneş Semti’ni ziyaret ederek, Güneş Semti Kentsel Dönüşüm Projesi alanında incelemelerde bulundu. Öncelikle Güneş Semt Muhtarı Mehmet Özgan’ı ziyaret eden Başkan Muhitttin Böcek, başarılar diledi. Başkan Böcek, hemen peşinden Muhtar Mehmet Özgan ile birlikte proje alanını gezerek, görüş alışverişinde bulundu.

KİRA YARDIMI SÜRÜYOR

Geçen dönem 3 sefer ihaleye çıkarılan ancak katılım olmayan Güneş Semti Kentsel Dönüşüm Projesi’ni ile ilgili uzman olan çalışma arkadaşları ile yerinde incelediğini ifade eden Başkan Böcek, “Gecekonduları yıkılan 207 hak sahibi yurttaşımız belediyeden kira yardımı almaya devam ediyor. Burada ihale yapılmadan önce de belediyemiz tarafından bir kazı çalışması yapılmış. Hak sahiplerine aileleri ile mutlu şekilde yaşayacakları dairelerini teslim etmek düşüncesiyle ihtiyaç duyulan çalışmaları yapıyoruz” diye konuştu.

REVİZE GEREKİYOR

Büyükşehir Belediyesi şirketi ANTEPE’nin projeyle alakalı teknik çalışmasını sürdürdüğünü belirten Başkan Muhittin Böcek, “Hem yurttaşın taleplerini karşılayacak binaların yapılması hem de müteahhit katılım şartlarının oluşması için projede revize yapılması gerekiyor. Yurttaşlarımızın haklarını savunacağımızı, dertlere takat olacağımızı, varsa haksızlıkları düzelteceğimizi söyledik. Seçimlerde verdiğimiz sözleri asla unutmadık. Güneş Semti Kentsel Dönüşüm Projesi’nde de yapılması şart olan ne varsa yapacağız” dedi.

SÜREÇ HAK SAHİPLERİ İLE BELİRLENECEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, proje revizyonu ve süreçlerinde hak sahipleri ile toplantılar yapacaklarını vurgulayarak, görüş ve taleplerini dinleyerek projeye son şekli vereceklerini dile getirdi. Başkan Böcek, Kepez Polis Merkezi’ni de ziyaret ederek, görevli polislere kolay gelsin dileklerini iletti.