Antalya Büyükşehir Belediyesi kullanım dışı köy okullarını geri kazandırıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi kullanım dışı köy okullarını geri kazandırıyor

Eski okullar sosyal hayat alanı oldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi, atıl vaziyetteki eski köy okullarını tadilat yaparak bölge halkının hizmetine sunuyor. Ekipler köy okulları yenileme dahilinde son olarak Kaş Kazasında Sinekçi ve Çamlıova semtinde bulunan okullara tadilat yaparak yurttaşların sosyal etkinliklerini yapabilecekleri mekanlara dönüştürdü.

Büyükşehir Belediyesi, Kazalarda alt yapı, yol çalışmalarının yanı sıra yurttaşların sosyal yaşamlarına da katkı sağlıyor. Köyden, semte dönüşen ve eğitimde taşıma sistemiyle atıl vaziyette kalan eski okullar yenilenerek yurttaşın sosyal aktivitelerini yapacağı mekanlar haline geliyor. Kaş’ın Sinekçi ve Çamlıova semtlerindeki eski okullar Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilendi. Teknik Destek Şube Müdürlüğü ekipleri, eski okulları tadilat yaparak çağdaş bir görünüme kavuşturdu.

ESKİ OKULLAR SOSYAL ALAN OLDU

Çalışmalar kapsamında ekipler, eski okulların dış ve iç cephesinde sıva, alçı boya ve tamirat işleri yaptı. Uzun yıllar kullanılmış ve çürümüş hale gelen kapı ve pencere doğramalarını değiştirdi. Çamlıova Semti’ndeki okulun çatı kiremitleri ve kısmi çatı ahşap yenilemesi yapıldı. Ayrı olarak elektrik tesisatı, mutfak dolapları, su tesisatı ve giriş kapısı demir doğramalarını yenileyen ekipler, köy okulunu çağdaş bir sosyal etkinlik alanına dönüştürdü.