ASKİ: Sayaçları koruyun

ASKİ: Sayaçları koruyun

Ankara’da soğuk havaların, sayaçları dondurmaması için vatandaşlardan önlem alınması istendi

ASKİ Genel Müdürlüğü, kış ayları nedeniyle su sayaçlarının soğuklardan etkilenerek donmaması için abonelerin sayaçlarını cam yünü, boru kılıfı gibi materyallerle kaplayarak koruma altına alması uyarısında bulundu.

ASKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, eksi derecelere düşen hava ısının su sayaçlarının donmasına ve kullanılamaz hale geleceğine dikkat çekerek, sayaçların zarar görmemesi için abonelerin kendi önlemlerini almaları gerektiğini söyledi.

Korumasız ve açıkta bulunan su sayaçları ile su borularının donma olasılığının yüksek olduğu belirten Kınacı, “Bazı abonelerimiz donan sayaç ve su borularına sıcak su ve ateşle müdahale ederek açmaya çalışıyor. Bu da sayaçlara zarar vererek, kullanılamaz hale getiriyor.
Sayaçlar ve açıkta kalan su boruları, cam yünü, bez parçası, talaş, boru kılıfı gibi maddelerle kaplanmalıdır. Sayaç yeri temiz, aydınlık ve rüzgâr almayacak şekilde düzenlenmelidir. Su sayacının donması halinde ise patlayan sayaçtan akan sudan dolayı diğer sayaçların donmasına engel olabilmek için öncelikli olarak vananın kapatılarak, suyun kesilmesi gerekir.”