Başkan Böcek’in en büyük destekçisi kadın çalışanlar

Başkan Böcek’in en büyük destekçisi kadın çalışanlar

Başkan Muhittin Böcek, kadın emeğine verdiği önemin bir göstergesi olarak Büyükşehir Belediyesi’nin en üst kademelerini kadınlara emanet etti.

Genel Sekreterlik dahil 29 kadın yöneticinin görev aldığı Büyükşehir Belediyesi’nde 2 bin 319 kadın personel çalışıyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, eğitimde, iş hayatında ve yaşamın her alanında kadınların eşit olduğunu belirterek, hizmetlerinde en büyük destekçilerinin kadın personelleri olduğunu söyledi.

KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, kadınların emeğine ve fikirlerine büyük önem verdiklerini belirterek, kadına verdikleri değerin bir göstergesi olarak belediyenin en önemli makamlarını kadınlara emanet ettiklerini söyledi. Başkan Böcek, kadın çalışanları dahil tüm tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı. Kadınlar için özel projeler üreterek pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirten Başkan Böcek, “Özellikle kadına yönelik şiddet konusuna dikkat çekmek isterim. Büyükşehir Belediyesi olarak kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı konusunda acil eylem planı imzalayan ilk büyükşehir belediyesi olduk. Protokol çerçevesinde kadınlara yönelik birçok çalışma gerçekleştirdik. Kadınların akşam geç saatlerde otobüs durakları dışında evlerine yakın en uygun noktada indirilmesi konusunda UKOME kararı alarak, uygulamaya başladık” dedi.