Başkan İduğ:Esnafın yararına olacak hiçbir konuda diyalogtan kaçınmam'

Başkan İduğ:Esnafın yararına olacak hiçbir konuda diyalogtan kaçınmam'

Can Radyo'da Birol Soylu ile 10. Köy Programı 'nın Konuğu Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ oldu.

Programdan satır başları şöyle...
 
Belediyelerde tasarruf yapmadan mevcut bütçeyle bir şey yapmak mümkün olmadığını söyleyen İduğ:''Bunu da tek başıma yapamam, ekibimizle gerçekleştireceğiz. Stratejilerimiz hazır. Bir yıllık araç kiralama fiyatıyla tüm araçları satın alabileceğimiz bir dönem yaşadık. Küçük binek araç için kiralama doğru olur ama büyük ticari araç için satın almayı daha doğru buluyorum''dedi.

Geri dönüşüm projelerinin önemine değinen İduğ:'' Geri dönüşüm konusunda halkın bilinçlendirilmesi şart. Hem okullarda hem evlerde bu konuda vatandaşlarımız bilinçlendirilmeli. Atıkların ayrıştırılması ve toplanması konusunda Bornova pilot ilçe oldu. Burada eklemek istediğim bir şey daha var: Bornova'ya 5500 Ihlamur ağacı diktik. Bir ay sonra kokularını hissedeceğiz . Bornova'nın eski mis kokulu dönemlerine döndüreceğiz'' diye konuştu

Altın Bilezik Projesiyle pek çok insana istihdam imkanı sağladıklarını anlatan İduğ:''Altın bilezik meslek edindirme projesi hükümetin sorumluluğundadır ama yerel yönetimlerin karşılaştığı bir nokta. Altın bilezik projesi ile nitelikli insanların yetiştiği bir sistem oluşturuyoruz. Sertifika verilen eğitimden çok iş imkanı sağlayan proje olması açısından önemli.  Yirmi bir günlük bir eczacılık eğitimiyle 300 kişiye istihdam sağladık. Bu insanlara altın bilezik taktığımızda evini, çocuklarını geçindirebilecek. Asıl hedefimiz de bu zaten.'' ifadelerini kullandı.

Pazar yeri sorunu çözen İduğ bu süreci anlattı:''Üzüldüğüm bir konuydu. Herkesin sorduğu soru, Özkanlar pazarı neden açılmıyor. Burada siyaset üstü bir çalışma yapıldı. AKP MHP ve kendi çalışma arkadaşlarımızla ortak çalışmamızdı. Bornova'nın, esnafın yararına olacak hiçbir konuda diyalogtan kaçınmam. Esnafın mağduriyetini gidermek gerekiyordu. Şu anda günlük cirosu 2,5 milyondur.  Bornova' da 19 pazar yerimiz var 25 'e çıkaracağız.

Özkanlar pazar yerinde kurulacak 4 tane pazarımız var. Bunlar: Özkanlar pazarı, dört haftada bir olacak antika pazarı, her pazar ikinci el otomobil pazarı ve 19 Mart'ta kurulacak olan hanımların merakla beklediği sosyete pazarı. AyrıcaBornova'da dükkanı olan esnafımızda burada ücretsiz olarak tezgah açabilecek''
 
Spor faaliyetlerini geliştirmeye çalıştığını söyleyen İduğ:'' Bornova sporcu kaynağı. Bunları değerlendirebilmek için spor alanlarını genişletmek gerekiyor. Bornova Şehir Stadı'nın bulunduğu yer  50 yıl önce mezarlıktı. Yapıldığı gibi duruyor. Ben orayı yıkacağım. Kapalı bir tribün, soyunma odaları,  halkın yürüyüş yapabileceği bir parkur, kadınların spor yapabileceği bir fitnees merkezi, bir basketbol ve futbol sahası kuracağız. Bu pahalı bir iş tabi ki .Büyükşehir Belediye Bakanımız Tunç Soyer ile görüştük. Vizyon projemiz olarak sundum. İkinci olarak küçük parkın ve stadyumun park sorununu çözecek bir otopark projesi. Anlatmak istediğim o kadar çok şey var ki. Bunlarla birlikte 2020'de 68 açılış kurdelesi keseceğiz'' şeklinde konuştu.

Yaşlılar ve engelliler için yapılan çalışmaları anlatan İduğ:''60 yaş üstü sağlıklı yaş alma merkezimizi iki ay önce açtık. Mayıs'ın birindede Altındağ'da  Alzehimer merkezimizi açacağız. İnsanların annelerine ya da babalarına hem  çalışıp hem de bakmaları gerçekten zor. Bu merkezde  insanların annelerini babalarını üç dört saat  kadar misafir edeceğiz'' dedi.

Sokak hayvanlarını kısırlaştırma çalışmalarına çok önem verdiklerini söyleyen İduğ:''Büyükpark'ta 400 metrekarebir alan yaptık. Veterinerliklerimizi yeniliyoruz. Kısırlaştırmaya önem veriyoruz.Bütün İzmir'de bu uygulamaya önem verilmesi gerekiyor'' diye konuştu.