Başkan Kılıç: Buca’nın sembolü üzümdür, cezaevi değil!

Başkan Kılıç: Buca’nın sembolü üzümdür, cezaevi değil!

İzmir Buca Belediye Başkanı Kılıç, meclis toplantısında Ankara’da gerçekleşen bakanlık ziyareti için bilgi verdi.

Buca Belediyesi’nin Mart ayı olağan meclis toplantısı Başkan Erhan Kılıç idaresinde gerçekleşti. İlçe için önemli kararların alındığı oturumun dilek ve temenniler bölümünde Buca Cezaevi’nin kaldırılması noktasında bilgilendirme yapan Başkan Kılıç net mesajlar verdi.

Kılıç, AKP ile ortaklaşa hareket edilen cezaevi projesi için teşekkürlerini iletti. Kılıç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve diğer siyasi partilerle uyumlu bir şekilde yol yürünmesine dikkat çektikten sonra geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Ankara ziyaretiyle ilgili açıklamalar yaptı.

Toplantıda ayrıca son dönemde belediyeye alımı yapılan personeller gündeme geldi. Kılıç toplu işçi alımı noktasında konuştu.

BUCA’NIN SEMBOLÜ ÜZÜMDÜR, CEZAEVİ DEĞİLDİR
Cezaevinin kaldırılması gerekliliğine vurgu yapan Kılıç, “Bu cezaevi şehir dışı düşünülerek yapılmış fakat sonrasında kentin büyümesiyle şehrin göbeğinde kalan bir binadan bahsediyoruz. 21’inci yüzyıla kesinlikle yakışmayacak böyle bir cezaevi Türkiye’nin birkaç yerinde kaldı. Bunlardan bir tanesi de Buca’da yer alıyor. Normalde bin 500-bin 600 gibi bulunması gereken hükümlü sayısı 4 binlere dayanmış durumda. Böyle bir cezaevinin orada bulunmaması için yıllardır mücadele verildi. Ama bu diğer şartlardan dolayı somut adım atılmadı. Hala şehrin göbeğinde hiç istemediğimiz halde Buca’nın sembolü olarak kaldı. Buca’nın sembolü üzümdür. Buca üzüm bağlarıyla meşhurdur.  Buca’nın sembolü üzümdür, cezaevi değildir. İnsanların aklına ilk olarak cezaevi geliyor. Biz bundan kurtulmak istiyoruz” dedi.

Başkent ziyaretine dair konuşan Kılıç, “Bu yolda tüm siyasi saikleri bir kenara bıraktık. Herkesi yanımıza aldık. Bu kentte yaşayan hangi siyasi saik olursa olsun çalışmayla bu cezaevini kaldıracağız. Adalet bakanımıza bir ziyaret gerçekleştirdik. Vekillerle beraber gittik. Olumlu bir cevap aldık. Taşınması ya da boşaltılması uzun bir süre alacağı malum. Bu arada Buca trafiği hepimizi bezdirmiş durumda. Bu projeyle cezaevinin arkasındaki lojmanların bulunduğu bölgede Adnan Kahveci Caddesi’ne bir yol çalışması yaparak en azından cezaevi kalkana kadar trafik çilesinden kurtulmayı düşündük. Bunu da diğer vekillerimize ve bakanımıza anlattık. Kendisine çok teşekkür ediyorum, ‘derhal’ dedi. Biz gerekli altyapıyı hazırlamıştık. Yeni yapılan lojmanları da belediye üstlenecek. Yol çalışmasını da biz yapacağız. Hizmette beraber olunduğu takdirde, siyasi saikleri bir kenara attığımız takdirde kent için güzel gelişmeler yaşanabiliyormuş. Tüm siyasi partilere ve paydaşlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.