Başkan Sengel'den 'Tüm Türkiye Eksin' çağrısı

Başkan Sengel'den 'Tüm Türkiye Eksin' çağrısı

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel “Tüm Türkiye Eksin” diyerek koronavirüs günlerinde üretim adına önemli çağrıda bulundu.


Toprak Ana’nın her zaman tüm cömertliği ile insanlığa kucak açtığını belirten Başkan Sengel;  Efes Selçuk’un bereketli topraklarından “Tüm Türkiye Eksin” Çağrısının detaylarını yayınladığı basın açıklaması ile tüm kamuoyu ile paylaştı. 

Efes Selçuk’un bereketli topraklarından yaptığı, atalık tohumların ekilmesi ve iyi tarım uygulamalarına dair çağrıda Başkan Sengel şunları söyledi: 

“TÜM TÜRKİYE EKSİN”

BEREKETLİ TOPRAKLARDAN TÜM TÜRKİYE’YE “TOPRAK ANA” ÇAĞRISI 

Tarihin en zor dönemlerinde bile “Toprak Ana” tüm cömertliği ile insanlığa kucak açmıştır hep… 
Bu cömertliği değerlendirmeye çalışan bizler açısından, sağlıklı bir geleceğe iyi tarım uygulamalarıyla ulaşacağımız da ayrı bir gerçeklik…

İşte bu yüzden EFES SELÇUK’un bereketli topraklarında Efes Tarlası- Toprak Okulu- Tohum Merkezi- Üretici Pazarı ve Tarım Müzesi’nin yapımı devam ederken; 

CORONA VİRÜSÜNDEN ÇIKARDIĞIMIZ DERSLERLE BİRLİKTE; ÖNCESİNDE BELİRLEDİĞİMİZ TARIM POLİTİKALARIMIZI ERKENE ÇEKEREK UYGULAMALARA BAŞLIYORUZ: 
1. Efes Tarlası-Tohum Merkezi ve Toprak Okulu için başlattığımız Efes Tarlamıza yenilerini ekleyerek 23/04/2020 tarihinde Belediyemize ait arazilerimize Atalık Tohumlarımızı ekiyoruz. Çünkü çocuklarımızın geleceği, TOPRAK ANA’da yatıyor biliyoruz. 
2. Efes Tarlası Tohum Merkezi ve Toprak Okulu için toplamaya başladığımız ve Efes Tarlamızdan elde ettiğimiz Atalık Tohumları “TÜM TÜRKİYE EKSİN” diye talep edenlere göndereceğiz. Ayrıntıları yine 23/04/2020 tarihinde vereceğiz. 
3. Küçük üreticilere destek vermek adına; ücretsiz iyi tarım uygulamalarını başlatacağız.  Bununla ilgili küçük üreticimizin Belediyeye müracaatını isteyeceğiz. 
Tüm Türkiye’de benzer örnekleriyle hayata geçecek ve yayılacak bu çağrımızı, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilişinin 100. Yılında 23 Nisan 2020 günü “TÜM TÜRKİYE EKSİN” sloganıyla başlatıyoruz.

TOPRAĞIN ÖLÜMSÜZLÜĞÜ, TOHUMUN FİLİZİ, ÜRETİMİN SONSUZLUĞU… 
EFES SELÇUK’UN BEREKETİ TÜM TÜRKİYE’Yİ SARSIN DİYE…