Bornova'da ilk 'altın bilezik' kadınlara

Bornova'da ilk 'altın bilezik' kadınlara

Bornova Belediyesi’nin Yılın En İyi Vizyon Projesi seçilen Altın Bilezik Projesi ilk mezunlarını verdi.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yürütülen projeyle eğitimli çocuk bakıcılarının teşvik edilerek kayıtlı kadın istihdamının desteklenmesi hedefleniyor. 

Anne yardımcısı
Bornova Belediyesi’nin istihdam projesi olan Altın Bilezik’in ilk mezunlarını kutlayan Başkan İduğ, “Bu proje kadınların, kadınlara destek olma, kadın istihtamını arttırma projesidir. Bu projeden eğitim alanlar artık ‘Anne Yardımcısı’dır. Bir yandan kadınlarımız mesleği olmadığı için evde oturmak durumunda kalmayacak, aldıkları eğitimle kayıtlı olarak çalışacak. Diğer yandan çocuğunu sertifikalı Anne Yardımcısına gönül rahatlığı ile emanet edecek olan anne, iş hayatına dönebilecek. Çünkü kadınlarımızın toplumda yer alması, sigortalı olabilmesi için önce çocuklarının güvenli yerlerde olmasını sağlamamız lazım” dedi. 

Kadınlar önem veren anlayış
Başkan İduğ, “Biz kadınların verdiğimiz önemi mazbatayı aldıktan 3 gün sonra sendika ile yaptığımız ilk sözleşmede doğum iznini 4 aydan 6 aya çıkararak ve ayda bir gün kadınlara özel izin vererek gösterdik.  Türkiye’de sigortalı erkek sayısı 10 milyonun üzerinde. Kadınlara baktığımızda ise 4 milyon civarında olduğunu görüyoruz”dedi. 

‘Kadın Toplumda yer almalı’
Altın Bilezik Projesi ile kadının toplum içinde yer almasını sağlamak istediklerini anlatan Başkan Mustafa İduğ, “MTK, İzmir Eczacılar Odası ve Kişisel Bakım, Kuaför, Güzellik Salonları ve Kuru Temizleme Grubu ve İzmir Kuaförler Manikürcüler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Odası ile işbirliği protokolü yaptık. Bunu arttırmaya devam edeceğiz” diyerek proje hakkında bilgi verdi. 

Alzheimer Merkezi
Başkan İduğ, Mayıs 2020’de Bornova’ya bir alzheimer merkezi kazandırmayı planladıklarını da belirterek, “Annesi, babası yaşlı ve alzheimer olan kadınlar var. Onların da istihdam içinde yer alması için Alzheimer Merkezi projesini hazırladık. Bu projeninde gelişmesi ve tüm İzmir’de olması en büyük arzumuz.”dedi. 

Sertifika törenine SGK Avrupa Birliği Dairesi Başkanlığı uzmanlarından Amine Yücedal’da katılarak eğitimli çocuk bakıcılarının teşviki yoluyla kayıtlı kadın istihdamının desteklenmesi projesi hakkında bilgi verdi.