Bornova Doğanlar'a yatırım yağacak!

Bornova Doğanlar'a yatırım yağacak!

Bornova’nın en çok göç alan mahallerinden olan Doğanlar’a yatırım yağacak.

Bornova’nın en çok göç alan mahallerinden olan Doğanlar’a yatırım yağacak. Yeni yapılacak olan spor salonu, parklar, taziye evi, kafeterya, çocuklar için spor alanları ve halı sahaların yanı sıra, bölgede bulunan Aysel Bayraktar Kültür Merkezi’nin kullanım alanları da bölgede yaşayanların istekleri doğrultusunda değiştirilecek. Doğanlar Mahallesi sakinlerinden gelen talepleri yerinde inceleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, yapacakları futbol sahası projesini ise sahayı kullanacak olan çocuklara anlattı. 

Mahalle Muhtarı Eyüp Kocatepe, ilgili başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile birlikte gerçekleştirdiği mahalle gezisine Prof. Dr. Aysel Bayraktar Kültür Merkezi’nde başlayan Başkan İduğ, “Belediye ait binaları etkin ve verimli şekilde kullanmamız gerekiyor. Bu merkezi tüm bölümleriyle özellikle daha fazla çocuk, genç ve kadının yararlanacağı şekilde yeniden düzenleyeceğiz. Aynı şekilde kamuya ait açık alanları vatandaşlarımızın yararı için kullanmamız gerektiğini düşünüyorum. Değerlendirilebilecek pek çok alan var. Buralara  yeni spor   tesisleri yapacağız. Parkları vatandaşların konforlu şekilde zaman geçireceği alanlara dönüştüreceğiz” dedi. 
 

Kültür merkezi yenileniyor

Prof. Dr. Aysel Bayraktar Kültür Merkezi daha etkin kullanılabilecek şekilde yenilenecek. “Bir elin verdiğini diğer el görmemeli” anlayışıyla hayata geçirilen Destek Kart Uygulaması ile birlikte boşaltılan Dost Marketi’in olduğu alanda kadınlar için, alt katında ise gençler için spor salonu yapılacak. Merkezde 250 kişilik kapasiteye sahip olan düğün salonu genişletilerek iki katına çıkarılacak. Hobi ve beceri edindirme kursları verilen alanda daha fazla kadının yararlanması için genişletilecek. 

Uygun alanlara spor tesisleri 

Spor alanında yapılacak yatırımlar, Prof. Dr. Aysel Bayraktar Kültür Merkezi ile sınırlı kalmayacak. Merkezin önündeki fark yeni spor aletleri ile donatılacak. Sokak futbolunu özendirmek amacıyla aynı alanda mini futbol sahası yapılacak. 

1580 sokak ile 1543 sokağın kesişiminde bulunan fitness salonu da büyütülecek. İstanbul-Orhangazi-İzmir Otoyolu viyadüklerinin Doğanlar’daki bölümü altına halı saha, mahallenin en büyük yeşil alanlarından olan 1651 sokaktaki parka ise kafeterya yapılacak. 

Geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan taziye evinin ardından gerekli izinler alınarak bir taziye evi de Fatih Cami’sinin bahçesine inşa edilecek.