Buca’nın karanlık sokakları kadınlar için aydınlanacak

Buca’nın karanlık sokakları kadınlar için aydınlanacak

İzmir Buca'dan kadına şiddete karşı “Ateş Böcekleri ile Karanlığı Aydınlat” projesi

İzmir Buca Belediyesi, Birleşmiş Milletler’in başlattığı kadına şiddete karşı karanlık sokak ve bölgelerin belirlenerek aydınlatma çalışmasına başladı.

Bu Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Alınacak önlemlerle kadınların hayatını kurtarabilir, çocukların öksüz kalmasını engelleyebiliriz” dedi.

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin (UN Women) Kadına Yönelik Şiddete Karşı, kadın kendini güvende hissetmediği bölgeleri işaretledi. BM Kadın Biriminin, interaktif haritada işaretlenen güvensiz noktalara ilişkin bilgiyi yerel yönetimler ile paylaşarak güvenliği kentlere katkı sağlamayı hedeflediğini kaydedildi.

İzmir Buca Belediyesi de bu çağrıya kayıtsız kalmayarak, sonuç raporunda belirtilen yerlere özel önem gösterdi ve işaretlenen bölgelerde görev alanı içinde kalan yerler için çalışma başlattı.

Belediye Başkanı Kılıç, “Rapora göre Buca, güvensiz bölgelerin en çok işaretlendiği 4’üncü bölge oldu.  Bunu görünce harekete geçmemiz elzemdi. Çünkü alınacak önlemlerle kadınların hayatını kurtarabilir, çocukların öksüz kalmasını engelleyebiliriz.  Aydınlatılmayan tek bir sokak için dahi duyarlı olmalıyız. Kurumlar arası diyalogla çözüme inanan Belediyemiz, Gediz Elektrik A.Ş. ile de gerekli ve yeterli aydınlatmanın ilçemizde temini için işbirliğine hazırdır” diye konuştu.