Büyükelçi Eskişehir’e hayran kaldı

Büyükelçi Eskişehir’e hayran kaldı

Kırgızistan Ankara Büyükelçisi Kubanıçbek Ömüraliyev, ziyaret ettiği Balmumu Heykel Müzesi'nden övgüyle söz etti

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Eskişehir’e gelen Kırgızistan Ankara Büyükelçisi Kubanıçbek Ömüraliyev, kentte gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile birlikte Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde bulunan Balmumu Heykeller Müzesi’ni gezdi.
Başkan Büyükerşen’e gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Eskişehir’de en çok merak ettiği yerlerden birinin geliri engelli ve kız çocuklarına bağışlanan Balmumu Müzesi olduğunu ifade eden Kırgızistan Ankara Büyükelçisi Kubanıçbek Ömüraliyev, kentten ayrılmadan önce müzeyi gezmeyi de ihmal etmedi.
Müze ziyaretinde kendisine Başkan Büyükerşen de eşlik ederken, Ömüraliyev müze hakkında yetkililerden bilgi aldı. Müzeyi çok beğendiğini ifade eden Ömüraliyev, “Büyük emekler verilerek hazırlanmış, dünyadan ve Türkiye’den önemli isimlerin yer aldığı bu müzeyi yerinde görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Ayrıca müzenin gelirinin engelli ve kız çocuklarının eğitimi için harcanması da bu müzeyi ayrıca önemli hale getiriyor.”