Büyükşehirden “GörÇek” adlı uyugulama

Büyükşehirden “GörÇek” adlı uyugulama

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi şehirleşme ve hızlı nüfus artışıyla birlikte artan sorunlara çözüm için , bilgi işlem müdürlüğü ile yürrüttüğü birçok işleri , “GörÇek” adı verilen uygulamada topladı

Odunpazarı Belediyesi, ‘Akıllı belediyecilik çalışmalarını’ Bilgi İşlem Müdürlüğü ile yürüttüğü çalışmada, alt yapısı Bilgi İşlem Müdürlüğü’nce hazırlanan Temizlik, Park ve Bahçeler, Kültür ve Sosyal İşler, Sosyal Yardım İşleri ile Fen İşleri Müdürlüğünün normal iş ve işlemlerini yürütürken veri tabanını güncel tutacağı teknoloji tabanlı belediyecilik çalışmaları, “GörÇek” adı verilen uygulamada topladı.
Bu uygulamanın yanı sıra Odunpazarı Belediyesi, çöp konteynırlarının boşaltılmasıyla ilgili olarak entegre araç takip sistemini de hayata geçirdi. Bu sistem sayesinde araç özelinde takip imkânı sunarken, arazideki konteynırların boşaltılmasına dair Temizlik İşleri Müdürlüğüne kontrol sağlıyor. 
Yakın zamanda hizmete girecek olan Yol Arıza Tespit Sistemi sayesinde, yollardaki çukur ve tümsek gibi sürüş güvenliğini tehdit eden noktaların yine konum tabanlı olarak ilgili Fen İşleri Müdürlüğünün iş emri olarak yönlendirilmesini sağlayacak. 

"ENGELSİZ İLETİŞİM MASASI" 

Daha önce de engelli bireylerle ilgili çok sayıda çalışma yapan Odunpazarı Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, engelli bireylerin şehir içinde özgürce hareket edebilmesi içinşehrin en işlek caddelerinden biri olan Hamamyolu Caddesi’ne Engelli Aracı Şarj İstasyonu yerleştirdi. Açıkhava Kütüphanesinin yanında bulunan Engelli Aracı Şarj İstasyonunda, 3 araç aynı anda şarj olabiliyor.
Belediye bünyesinde "Engelsiz İletişim Masası" sayesinde Odunpazarında yaşayan engelli bireylerin istek ve şikâyetleri, bu masa aracılığıyla daha hızlı ve daha kolay çözüm buluyor.