Çamaşırları belediye yıkıyor; öğrencilerin parası cebinde kalıyor

Çamaşırları belediye yıkıyor; öğrencilerin parası cebinde kalıyor

Mersin Üniversitesi öğrencileri, Çiftlikköy Kampüsü’nde açılan Çamaşır Kafe’de çamaşırlarını ücretsiz yıkayabiliyor. Belediyenin açtığı kafe sayesinde öğrencilerin cebinde ayda 2 bin 500 lira kalıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Üniversitesi girişinde ücretsiz Çamaşır Kafe’yi öğrencilerin hizmetine sundu. Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü girişinde Unitrend İş Merkezi zemin katta yer alan Çamaşır Kafe, Mersin’de devlet üniversiteleri ve özel üniversitelerde okuyan tüm öğrencilere hizmet veriyor. Üniversiteliler, öğrenci kimlikleriyle Çamaşır Kafe’nin olanaklarından yararlanabiliyor. Çamaşır Kafe ile öğrenciler zamandan tasarruf sağlarken, yıllık ortalama 2 bin 500 TL de ceplerinde kalıyor.

2 BİN 500 LİRA TASARRUF

Kafede; çorba, gün boyu ise çamaşır yıkama-kurutma, çay ve mini kütüphane hizmeti de öğrencilere sunuluyor. Bir makine dolusu çamaşır piyasada ortama 30 liradan yıkanırken, bir kâse çorba ise 7 liradan satılıyor. Çamaşır Kafe, sunduğu ücretsiz hizmetlerle haftada en az bir makine çamaşır yıkatan ve günde bir kase çorba içen öğrencinin cebinde aylık ortalama 260 TL tasarruf sağlarken, 9 aylık eğitim-öğretim döneminde ise bu rakam ortalama 2 bin 500 TL’ye denk geliyor. Sabahın erken saatlerinde sunulan çorba ikramıyla kapılarını açan Çamaşır Kafe’de makineler hafta içi 07.30’da çalışmaya başlayıp, akşamüzeri saat 18.00’e kadar öğrencileri temiz çamaşırlara kavuşturuyor. Cumartesi günleri ise 09.00-13.00 saatleri arasında hizmete devam ediyor.

PERSONEL HAZIRLIYOR

Kafedeki 7 kiloluk 5 adet çamaşır makinesi ve 5 adet kurutma makinesi, görevli personeller tarafından özenle hazırlanıyor. Görevliler kaliteli yumuşatıcılar ve deterjanları makinelere yerleştirdikten sonra öğrencilere sadece kıyafetlerini makineye atma ve ‘başlat’ düğmesine basma işi düşüyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez hayata geçirilen Çamaşır Kafe, hizmete başladığı kısa sürelik bir zaman diliminde öğrencilerden ilgi gördü.