Çerçioğlu’ndan Rektör’e sucuk göndermesi

Çerçioğlu’ndan Rektör’e sucuk göndermesi

Koçarlı’ya yapılacak arıtma tesisinin Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü tarafından engellendiğini söyleyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ‘sucuk’ göndermesinde bulundu.

İncirliova Belediyesi’ni destek amacıyla ziyaret eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, burada Koçarlı’ya yapılacak arıtma tesisi konusuna değindi. Tesisin bugüne kadar yapılamamasının nedeninin, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü olduğunu öne süren Çerçioğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Biz arıtma tesisi yapacağız. Biyolojik ileri arıtma tesisi. Fakat yapamamamızın nedeni tamamen Adnan Menderes Üniversitesi’nin rektörüdür. Biz bu konuda ilgili bakanlığa gittik. Bakanlık, ‘Projeniz doğru. Biz tahsisinin ivedilikle yapılması için üniversiteye yazıyoruz’ dedi. Çünkü hazine üniversiteye tahsis etmiş. Bakanlık, ‘600 dönümlük yerin yaklaşık 100 dönümünü Büyükşehir’e verin’ diyor, üniversiteye talimat veriyor, ilgili kurumlara da bilgi veriyor. İki yıldır üniversite bakanlığın talimatı olmasına rağmen Büyükşehir’e tahsisini yapmıyor. DSİ’de projeyi onayladı. Siz hizmetin önünde neden duruyorsunuz üniversite olarak? Sayın rektör, ‘Aslında ben vereceğim de ama ne yapayım birileri de bana sakın verme dedi’ mi diyor?”

SUCUK GÖNDERMESİ

Çerçioğlu’nun hizmetin engellendiğini söylemesi üzerine salondaki bir partili, ‘Bal üreteceklerdir belki orada’ dedi. Özlem Çerçioğlu ise, ‘Onu bilmem ama sucuk olabilir’ diyerek yanıt verdi. Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Osman Selçuk Aldemir’in geçen günlerde insan sağlığına zararlı sucuk üretmekten dolayı hapis cezası aldığı ve meslekten 3 ay men edildiği ortaya çıkmış ve olay uzun süre gündemde kalmıştı.