CHP Antalya İl Başkan Adayı Bayar yükselişini sürdürüyor

CHP Antalya İl Başkan Adayı Bayar yükselişini sürdürüyor

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Adayı Nusret Bayar, CHP Antalya İl Binası önünde miting gibi bir adaylık açıklaması yaptı. Toplantıya katılan yüzlerce insana seslenen Bayar, "Sizlerden aldığım güçle, partimizin en yüce görevlerinden birine adayım" diye konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Adayı Nusret Bayar, CHP Antalya İl Binası önünde miting gibi bir adaylık açıklaması düzenledi. İl binası önünde toplanan partililere İl Başkanlığı için yola çıkış sebeplerinden bahseden ve başkan olduktan sonra yapacaklarını aktaran Bayar'ın mitingine, CHP İl Başkanı ve Adayı Ahmet Kumbul, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz, Konyaaltı İlçe Başkanı Onur Duruk, Serik İlçe Başkanı İbrahim Demir, Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, Kumluca İlçe Başkanı Arif Kocacık'ın yanı sıra çok sayıda meclis üyesi, ilçe yöneticisi ve delege katılım sağladı. İlginin oldukça yoğun olduğu toplantıda Nusret Bayar kürsüye çıktığı anda "Örgüt Seninle" sloganları atıldı. 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Türkiye'de kuruluşun ve kurtuluşun partisi olduğunu, Anadolu aydınlanmasının ve Atatürk devrimlerinin partisi olduğunu, böyle bir mirasın Antalya İl Başkanı'nın da kayıtsız şartsız örgütlü mücadeleye inanan ve gündemi yaratan kişi olması gerektiğini belirten Nusret Bayar, "Antalya İl Başkanı; kayıtsız şartsız örgütlü mücadeleye inanan, koşullar ne olursa olsun, dağlara taşlara Altı Ok'u yazan Cumhuriyet Halk Partisi’nin onurlu evlatları kadar cesur olmalıdır. Gündemi yaratan kişi olmalıdır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin sesi ve gücü olmalıdır. İşte ben, tüm bunlar için yola çıktım" ifadelerine yer verdi. Adaylık süreci boyunca slogan olarak kullandığı, "Durumu idare etmeye değil, birlikte yönetmeye geliyoruz" cümlesiyle adaylığını coşkulu kalabalığa açıklayan Bayar, "Durumu idare etmek için değil, örgütümün hukukuna sahip çıkmak için, birlikte yönetmek için, parti tabanımızdan, örgütlerimizden, yani sizlerden aldığım güçle, partimizin en yüce görevlerinden biri olan, Antalya İl Başkanlığına adayım" şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkan Adayı Nusret Bayar konuşmasına şu şekilde devam etti;

"Ülkemiz içte ve dışta çok ağır günler yaşıyor. Yarınlarımız, çocuklarımız, halkımız ve cumhuriyetimiz için hep birlikte endişeleniyoruz. Atatürk’ün kurduğu çağdaş, laik Türkiye Cumhuriyeti; hak ve özgürlüklere düşman, kuvvetler ayrılığını, demokrasiyi rafa kaldıran, tek adam rejimi tarafından yok edilmeye çalışılıyor. Demokrasimiz nefes alamıyor ve Türkiye, yönetilemiyor! Görünen o dur ki, önümüzdeki süreç giderek de sertleşecek. Ülke kaynaklarını tüketen iktidar; özellikle emekçi halkımız ve toplumun demokrat kesimleri üzerindeki baskılarını, zorbalıklarını arttıracak. Buna karşı elimizdeki en büyük güç örgütümüz ve örgütlenme biçimimiz olacaktır. Bu amaçla, Partimizin tüm toplum kesimlerini kapsıyacak şekilde, yatay örgütlenme yapısını yaşama geçirmek zorundayız. Bir kentin yönetimi, küçük, kapalı bir gruba bırakılamayacak kadar ciddi bir görevidir. 33 kişilik İl Yönetim Kurulu gerçek bir orkestra gibi çalışıcak ve farklı toplumsal kesimlerin talepleri doğrultusunda çalışmaları yönlendirecektir. 

Partimiz, öz gücünü kullanmak zorundadır. İktidara geleceksek, ki mutlaka geleceğiz, seferberlik ilan etmeliyiz. Önceki dönemlerde görev almış milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, il ve ilçe başkanlarımız, meclis üyelerimiz ve kanaat önderleriyle birlikte oluşturacağımız çalışma komiteleriyle, parti politikalarımızı, toplumun her kesimiyle buluşturucağız. Demokratik Kitle Örgütleri, sendikalar, meslek odaları bizim yönetim paydaşlarımız olacak. Hep birlikte kentimizin Eğitim, Kadın, Gençlik, Hukuk, Sağlık, Tarım, Turizm ve Çevre gibi sorunlarına çözümler üreteceğiz.

Yaşadığımız süreçte, sertleşen, birbirini kırıp döken arkadaşları görüyorum. Burdan bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum. 10 gün sonra bu yarış bitecek. Birbirimizin yüzüne bakıcak, el ele, kol kola sokaklarda AKP iktidarına karşı mücedele edeceğiz. Kardeşliğimize, dostluğumuza, birlikteliğimize zarar verecek tutum ve davranışlardan kaçınalım. Bizler yarışarak seçilir, seçildikten sonra kol kola, omuz omuza, kardeşçe çalışırız. Ben inanıyorum ki Ahmet kardeşim de, Ömer Abimiz de, Mustafa kardeşimiz de böyle düşünüyordur. Tek adam rejimine karşı verdiğimiz mücadelede en büyük zenginliğimiz çoğulcu, özgürlükçü yapımızdır. Tek aday olma çabası, partimizin geleneğinde yoktur. Bu çaba; tabanı, örgütü yok saymaktır!Bizim kişileri bir yerlere taşımak gibi bir hedefimiz yok! Tek derdimiz, tek hedefimiz, partimizi iktidara taşımak, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletini yeniden kurmaktır"

"Antalya'da Birincilik, Türkiye'de İktidar İçin Yola Çıktık"

Hedefinin öncelikle Antalya'da Cumhuriyet Halk Partisi'nin oylarını arttırarak birinci parti olmasını sağlamak, daha sonra ise CHP'yi Türkiye'de iktidar yapmak olduğunu ifade eden İl Başkanı Adayı Nusret Bayar, "19 ilçesiyle Antalya; binlerce yıllık geçmişi olan, muazzam bir tarihsel mirasa ev sahipliği yapan, medeniyetlerin kesiştiği bir kenttir. Dünyanın ilk parlamentosunun kurulduğu, demokrasinin yaşama geçirildiği topraklar üzerinde yaşıyoruz. Bütün ilçelerimiz düşünsel, sosyal ve siyasal açıdan oldukça zengin bir insan kaynağına sahip. Gazipaşa’dan Kaş’a kadar 19 ilçemizle birlikte karar alıcak, Antalya’mızı kucaklayan bir örgüt yapısını yaşama geçireceğiz" şeklinde konuştu. Konuşmasının devamında Nusret Bayar, "100 yıllık çınardır Cumhuriyet Halk Partisi. Bir bu çınarın gölgesinde serinleyenler var bir de bu çınarı büyütmek için ter dökenler. Biz, bu çınarın gölgesinde serinleyenlerden değiliz. Biz, bu çınar için, ter dökenleriz. Biz, bu ulu çınarın dallarını budayanlardan değiliz. Biz, bu ulu çınar büyüsün, tüm Türkiye’yi kucaklasın isteyenleriz. Biz bu ulu çınarın, Kuva-i Milliye ruhuyla, Antalya’da birinci olması, Türkiye’de iktidara gelmesi için yola çıkanlarız. Bizler aile bağlarıyla değil, güven, dayanışma ve yoldaşlık temelinde, parti hukukunu, örgütün hakkını korumak amacıyla bir araya gelenleriz. Gelin hep birlikte savaşlara, yoksulluğa, ölüme karşı yaşamı savunalım. Gelin hep birlikte suyu ışık yapalım, düşü gerçek kılalım. Gelin bu yolda, birlik olalım. Gelin bu yolda güç olalım, gelin bu yolda hep birlikte yürüyelim. Selam olsun bu yolda bizden önce yürüyenlere, selam olsun bu yolda bir ömür tüketenlere, bin selam olsun, Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarına" ifadelerine yer verdi. 

Yüzde 50'den Fazla Delege İmza Verdi

Konuşmasının sonunda İl binasının önünü dolduran partililere teşekkür eden Nusret Bayar, Kendisini il başkanı olarak görmek istedikleri için imza veren il delegesi sayısının yüzde 50'yi geçtiğini ifade etti. Antalya İl Başkanı Adayı Nusret Bayar, il delegesi arkadaşlarına gösterdikleri güçlü destekten dolayı, "Değişime olan inancınızdan, sessizliğe karşı itirazınızdan, birlikte yönetmeye olan güçlü desteğinizden onur duyuyor, hepinize sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum" ifadeleriyle seslendi. Açıklama sonrasında partililerin fotoğraf çekinme isteklerini geri çevirmeyen Bayar, alandakilerle tek tek selamlaşarak fotoğraf çektirdi.