CHP'li Kılıç: Zor günlerde, Nazım gibi türkü söyleriz

CHP'li Kılıç: Zor günlerde, Nazım gibi türkü söyleriz

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, İzmir Dayanışması'nı büyütmek için Sanatçı Onur Akın'la düet yaptı

İz Gazete Yönetimi, Dayanışmayı Canlandıralım Yayını Komitesi ve İzmir Dayanışma Gönüllüleri tarafından; İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı “Halkın Bakkalı" kampanyasını tüm İzmir'e duyurup destekçi sayısını arttırmak için Tarihi Havagazı Fabrikası’nda dün gün boyu süren canlı yayın programı düzenlendi.

CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç'ın yanı sıra programa katılan diğer CHP İzmir Milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İlkay Akkaya, Onur Akın, Levent Üzümcü ile canlı yayına görüntülü bağlanan sayısız ünlü isim bu dayanışmanın büyütülmesi için çağrılarda bulundu. 7 saat süren canlı yayın boyunca 25 bin 695 adet gıda paketi satın alındı.

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da canlı yayına bağlanarak, bu kampanyada emeği geçen herkese teşekkür etti. Kemal Kılıçdaroğlu, "Hepinizi yürekten kutluyorum.” dedi. Önemli olanın bütün engelleri aşmak olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “Bütün belediye başkanı arkadaşlarım önlerine konan bütün engelleri aştılar, ihtiyaç sahiplerine ulaştılar. Onlara gerekli desteği verdiler." diye konuştu.

CHP’li Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç da “Halkın Bakkalından Yardım Paketi Alma Kampanyasını” muhteşem bir program ve dayanışma örneği olarak değerlendirdi. Av. Kılıç, “Bu dayanışma Türkiye’ye örnekti, bu program da Türkiye’ye örnek olacaktır. Kalbinde insan sevgisi olan herkese sesleniyorum: Gelin destek olun. Önemli olan, bir elin verdiğini diğer elin görmemesi, bu da çok kıymetli.” dedi.

“Bizler ne zaman zor günler geçirsek insanların üzüldüğünü görsek Nazım gibi türkülere, sanata sığınırız”

Küçük bir hikaye anlatmak istediğini ifade eden CHP İzmir Milletvekili Av. Kılıç, “Nazım Hikmet'in bir duruşmasını savaş gemisinde yapıyorlar. İşkence olsun diye güvertede yürütüyorlar, sonra da bir tuvalete kapatıyorlar. Nazım Hikmet çok yoruluyor, bayılacak gibi oluyor ve 'Ben burada bayılırsam bu kötüler sevinir, onları sevindirmeyeceğim’ diyor ve başlıyor bildiği türküleri söylemeye. Bizler de ne zaman zor günler geçirsek insanların üzüldüğünü görsek Nazım gibi türkü söyler, sanata sığınırız.” diye konuştu.

Av. Sevda Erdan Kılıç bu sözlerin ardından CHP İl Başkan Yardımcısı Özkan Tice, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Ünal ve Grand Plaza Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kılıç ile birlikte "Dostum Dostum" ve "Leylim Ley" şarkılarını seslendirdi.

Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç'dan sürpriz düet; "Ne de olsa kışın sonu bahardır"

CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, ayrıca Onur Akın ile düet yaparak, “Bir gülün çevresi dikendir, hardır; Bülbül gül elinden ah ile zardır; Ne de olsa kışın sonu bahardır…” sözleriyle dikkat çeken “Ne Ağlarsın Benim Zülfü Siyahım” türküsünü seslendirdi.

CHP'li Av. Sevda Erdan Kılıç, “Bugünler de geçecek, Onur Akın da konserlerinde yüz yüze, yürek yüreğe, sevenleriyle birlikte türküler söyleyecek. Benim için çok büyük bir onurdu. Çünkü Onur Akın, Ahmet Kaya, Zülfü Livaneli, İlkay Akkaya hepsi kendine özgü tarzları olan ve birbirinden değerli sanatçımızdır.” dedi.

“Halkın Bakkalı'ndan paket al, dayanışmaya çağrı yap”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçim sürecindeki vaatlerinden biri olan Halkın Bakkalı, bir yandan üreticiyi desteklemek bir yandan da yurttaşlara güvenilir, ucuz ve sağlıklı gıda ulaştırmak için kuruldu. Halkın Bakkalı’nda, Türkiye’nin dört bir yanındaki 30 kooperatiften 300 çeşit ürün yer alıyor.

Tunç Soyer de canlı yayındaki konuşmasında, “İzmir dayanışmanın, demokrasinin, birlikte yaşamanın kalesidir. Bunun için de ‘Halkın Bakkalı’ adını verdiğimiz bu organizasyon çığ gibi büyüyor. Bizler komşusu aç iken tok yatamayan kadim kültürün insanlarıyız. Arka sokaklardaki ihtiyaç sahibi insanlarımıza ulaşmayı dert edindik. Bu paketler en çok ihtiyaç sahibi olanlara gidiyor.” ifadesini kullandı.

“Halkın Bakkalından Yardım Paketi Alma Kampanyasına” destek olmak isteyenler, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını istedikleri gıda paketlerini Halkın Bakkalı’ndan satın alarak kampanyaya destek verebiliyor. Satın alınan paketler de İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından, Korona virüs salgınından ekonomik olarak etkilenen ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılıyor.

Yurt Gazetesi - İzmir