Çiğli Kadınların Omuzlarında Değişecek ve Gelişecek!

Çiğli Kadınların Omuzlarında Değişecek ve Gelişecek!

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü , 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Gümrükçü mesajında şu ifadeleri kullandı "Emeğiyle geçinen kadınların, 1857’de başlattığı ve daha sonraher 8 Mart’ta; dünya kadınlarının taleplerini birlikte daha gür haykırdığı, sömürüye, eşitsizliğe, şiddete, yoksulluğa ve kadına yönelik ayrımcılığa karşı omuz omuza mücadele verdiği gündür: 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü!

Kadınlar yüzyıllardır şiddetin her türlüsünü, yoksulluğu, işsizliği, güvencesizliği, savaşı, ırkçılığı, gericiliği, cinsiyet ayrımcılığını en yoğun ve en ağır biçimde yaşayanlardır.         Neredeyse her güne bir kadın cinayetinin düştüğü bir ülkede yaşıyoruz. Şiddet haritasına her gün yeni bir rakam ekleniyor, öldükleri içinde istatistik oluyorlar. Bizi kahreden, şiddet döngüsü de işte budur! Sorunumuz sadece şiddet değil… Her alanda derin bir eşitsizlik yaşıyoruz. Bir takım gerekçeler üretilerek kadınlar; eğitimden, iş hayatından ve toplum yaşantısından uzaklaştırılıyor. Bu yüzden spordan siyasete, edebiyattan bilime her alanda cinsiyetçi söylemle mücadele edeceğiz.

Kadına karşı her türlü ayrımcılığın yok edilmesi için karar ve yönetim mekanizmalarında daha çok yer almaları gerekiyor. Bu nedenle Çiğli Belediyesi olarak kadını evden çıkaran, üretim süreçlerine katan ve özgürleştiren çalışmalar yapıyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren belediye bünyesinde bulunan kadın müdür ve kadın belediye başkan yardımcılarımızın sayısını arttırdık. Bunlarla da yetinmedik Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nü kurduk. Ailede, apartman yönetiminde, mahallede, belediyede, istihdamda ve toplumsal hayatta eşitlik sağlanıncaya kadar kadınlarımızla beraber mücadele etmeye devam edeceğiz. 

21. Yüzyıl’da, Türkiye’de hala kadınlar için “hak mücadelesi” veriyoruz. Ama biliyoruz ki kadınları ötekileştirenler, daima kaybetmişlerdir. Tarih kitapları, kadını yok sayan, görmezden gelen idarecilerin kaybolmaya yüz tutmuş porteleriyle doludur. Anadolu kadınının yüzyıllardır verdiği mücadele, bize güç veriyor. Kadınlarımız için özgür, eşit ve yaşanacak bir Türkiye mücadelesinin meyvelerini hep birlikte yeşerteceğiz. Çiğli, kadınların omuzları üzerinde değişecek ve gelişecek. Özgürlük mücadelesi için omuz omuza büyük bir özveri ve inançla; bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum." dedi.