Çocuk Üniversitesi'nde kayıtlar başladı

Çocuk Üniversitesi'nde kayıtlar başladı

Gençlere ve çocuklara verdiği destekle eğitimde hep bir fazlasını amaçlayan Küçükçekmece Belediyesi’ nin bünyesinde faaliyet gösteren ‘Küçükçekmece Çocuk Üniversitesi’ 2020-2021 Eğitim-Öğretim Senesi Ön Kayıtları başladı.

Küçükçekmece Çocuk Üniversitesi ön kayıtları başladı. 7 Haziran 2020’de bitecek olan kayıtlar için müracaat yapacak talebelerde, 'WISC-R/WISC-IV başka bir deyişle Wechsler Intelligence Scale for Children başka bir deyişle Wechsler Çocuklar için Zeka Testi'nde başarılı olmaları, Küçükçekmece’de ikamet ediyor ve eğitim görüyor olmaları koşulları aranıyor. Ayrı olarak müracaatta bulunacak talebelerin, BİLSEM (Bilim Sanat Merkezi) talebesi olmamaları ve (2020-2021 döneminde) 4. sınıfa başlayacak olmaları da gerekiyor. Küçükçekmece Çocuk Üniversitesi, üstün kabiliyetli çocukların kendilerini keşfetmesini ve eğitimlerine doğru şekilde devam etmesini amaçlıyor.

Her Sene Yalnızca 60 Talebe Kabul Ediliyor

Her sene yalnızca 60 talebenin kabul edildiği Çocuk Üniversitesi’nde, müracaatı alınan talebeler Çocuk Üniversitesinden bağımsız bir müessesede teste yönlendiriliyor. Talebelere, Türkiye genelinde bilinen en yaygın, kapsamı geniş, emin ve en aktüel zeka testi olan 'WISC-R/WISC-IV' uygulanıyor. Test neticesi pozitif sonuçlanan talebeler, Küçükçekmece Çocuk Üniversitesi atölye eğitmenleri tarafından, grup içi uyumları, davranış, iletişim, sosyal maharet, gruba katılım, hiperaktivite gibi istikametlerden değerlendiriliyor. Testte ve değerlendirme atölyelerinde muvaffakiyet elde eden talebelerden ilk 60 kişi ise Çocuk Üniversitesi’ne girmeye hak kazanıyor.

4 Yıl Süresince Eğitim Veriliyor

Küçükçekmece Belediyesi Çocuk Üniversitesi’ nde, 4, 5, 6 ve 7. sınıftaki talebelere 4 yıl süresince eğitimler veriliyor. Üniversite’den şu anda 245 talebe yararlanıyor. Onlarca minik dehaya kapılarını açan Küçükçekmece Çocuk Üniversitesi’ nde ‘Bir Garip Bilim’, ‘Dinamik Beyinler’, ‘Zeka ve Akıl Oyunları’, ‘Okuma’, ‘Dil (İngilizce)’, ‘Robot’, ‘3D Tasarım’ ile ‘Oyun Kodlama ve Yazılım’, ‘Model Uçak’, atölyeleri bulunuyor. Öğrenciler, eğitimlerinin 4. yılında danışman öğretmenlerinin öncülüğünde bir proje hazırlayarak mezun olmaya hak kazanıyor.

Küçükçekmece Belediyesi Çocuk Üniversitesi’nden yararlanmak ve ayrıntılı bilgi almak isteyenler, 444 4 360 /8230 nolu telefonu arayabilir.

‘WISC-IV Zeka Testi’ Nedir?

'WISC-R/WISC-IV yani Wechsler Intelligence Scale for Children yani Wechsler Çocuklar için Zeka Testi, üstün kabiliyetli çocukların belirlenmesinde veyahut değerlendirilmesinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde, 'WISC-R’ den sonra Wechsler zekâ ölçeklerinin dördüncü sürümü olan WISC-IV yakın vakitte kullanılmaya başlanmıştır. Bu açıdan, hem üstün kabiliyetli çocukları belirlemede WISC-IV’ ün tesirliliğini değerlendirmek hem de kullanımda olan iki test arasında ortaya çıkabilecek puan farklarını belirlemek ehemmiyet kazanmaktadır. Bu çalışmanın emeli, üstün kabiliyetli çocukların 'WISC-R/WISC-IV’ üzerinde ele geçirdikleri puanları karşılaştırmaktır.