Edirne Belediyesi’nden kanser farkındalık eğitimi

Edirne Belediyesi’nden kanser farkındalık eğitimi

Edirne Belediyesi, Şehir Sağlık Müdürlüğü ile birlikte belediyede çalışan kadın personele yönelik eğitim tertip ederek, kanserde erken teşhisin ehemmiyetine dikkat çekti

Edirne Belediyesi Sağlık İşleri Birimi, Şehir Sağlık Müdürlüğü ile birlikte belediyede çalışan kadın personele yönelik eğitim tertip ederek, kanserde erken teşhisin ehemmiyetine dikkat çektiler. Edirne Belediyesi Nikah Salonu’nda tertip eden eğitimde Şehir Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı KETEM Birimi’nden Dr. Necla Türksever ve Hemşire Seda Sunar, meme kanseri, rahim ağzı kanseri kolorektal kanseri ile ilgili merak edilenleri cevapladı.

ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR

Eğitim öncesinde bir konuşma gerçekleştiren Edirne Belediye Başkanı Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, “Kanser, günümüzün en ehemmiyetli sağlık sorunlarından biridir. Ölüm oranının yüksel olması nedeniyle de bir halk sağlığı sorunu haline gelmiştir. Rehabilitasyonu olası olan meme kanseri, rahim ağzı kanseri kolorektal kanserinde sağlıklı kişilerde yapılan kontrol ve tarama testleri erken teşhis için çok ehemmiyetli. Sağlık Müdürlüğü Halk Saplıklı Hizmetleri Başkanlığı KETEM Birimi’nde görev yapan Dr. Necla Türksever ve Hemşire Seda Sunar, bu konuda belediye personelimize ehemmiyetli bilgiler verecek. Bu eğitimle riziko altında olsun veyahut olmasın tüm kadın çalışanlarda farkındalığı artırmayı amaçlıyoruz. Mevzubahis eğitimin hemen peşinden kadın personelimize ihtiyaç duyulan tetkik ve kontrolleri gerçekleştirilecek. Unutmayalım erken teşhis hayat kurtarır” diye konuştu.