Edirne İmece platformu kuruldu

Edirne İmece platformu kuruldu

“Gün Dayanışma Günü’ diyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına olan COVİD-19 salgınından ekonomik olarak da etkilenen vatandaşlarla; bağışçıları dijital bir platform olan Edirne İMECE’de buluşturuyor.

Bu zor günlerde dayanışmayı mobil ortama soktuklarını belirten Gürkan, “İhtiyaç sahipleri ile bağışçıları dijital bir platformda bir araya getiriyoruz. Edirne İMECE ile eşya, gıda, kitap, can dostlarımız için mama bağışlayabilirsiniz; ihtiyaçlarınız ile ilgili yardım talebi oluşturabilirsiniz” dedi.

Çin’de başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 salgınından dolayı ekonomik sıkıntılar yaşayan vatandaşlar ile bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlar için Edirne Belediyesi’nden sevindirici bir haber geldi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bağışçılar ile ihtiyaç sahiplerini dijital bir platforma da bir araya getirdi. Bağışçılar ile ihtiyaç sahipleri telefonlarına indirecekleri Edirne İMECE isimli aplikasyon uygulamasıyla birbirlerine kolaylıkla ulaşabilecekler.

Yaşanan bu sıkıntılı süreçte sorunlara ivedilikle çözüm bulmak için çalışmalara başladıklarını belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Gün dayanışma günü. İhtiyaç sahibi birçok kalbe dokunmak için gönüllülük esasına dayanan; dijital bir platform olan Edirne İMECE’yi kurduk. Amacımız ihtiyaç sahipleri ile bağışçıları imece usulü buluşturmak. Bir anlamda yardımlaşmayı dijital ortama taşıdık. Edirne İMECE’de farklı bağışlar alınabiliyor. Bağışçılarımız kitap, gıda, eşya ya da can dostlarımız için mama bağışında bulunabiliyor. İhtiyaç sahiplerimiz de yardım talebi oluşturarak, yardım noktalarını takip edebiliyor. Her şey yardımlaşma üzerinden. Tek yapılması gereken uygulamayı App Store ve Google Play’den indirmek” dedi.

Bu sıkıntılı süreçlerin son bulacağını; yardımlaşma ve dayanışma birlikte sağlıklı, güzel günlere tekrardan kavuşacağımızı belirten Gürkan, “Yardımlaşma ve dayanışma bizi biz yapan ortak kimliğimizdir. İmece, Türk kültürünün önemli bir parçasıdır. Dün ne yaşandıysa yaşandı. Şimdi gün dayanışma günüdür. Herkesi kucaklıyoruz, herkesi kucaklamaya devam edeceğiz. El ele veremesek de gönül gönüle ; yürek yüreğe bu krizi atlatacağız” diye konuştu