Edirne’de öğrencilere sokak hayvanları bilgilendirmesi

Edirne’de öğrencilere sokak hayvanları bilgilendirmesi

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, “Pergel’in Edirne’de Kardeşi Var’ Projesi kapsamında okullarında hayvan sahiplenmeyi düşünen öğrencilere sokak hayvanları konusunda bilgiler verdi

Edirne Lisesi ve Plevne İlkokulu öğrencileri, “Pergel’in Edirne’de kardeşi var” isimli proje kapsamında Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu ve Edirne Belediyesi personeli Veteriner Hekim Müslüm Karadağ’ı okullarına davet etti. Öğrenciler, Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı hakkında ve sokakta yaşayan ‘canlar’ ile ilgili merak ettiklerini sordu.

Öğrencilere konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, “Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı; Trakya’nın en iyi barınağı. Burada can dostlarımızın bakım ve tedavisini gerçekleştiriyoruz. Hayvan sahiplenmek isteyen vatandaşlarımıza da bu konuda yardımcı oluyoruz. Sokakta yaşayan hayvanlarımızı da düzenli aralıklarla besleyerek; onların daha iyi koşullarda yaşamaları için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz” dedi.