Edirneli kadınlardan eşitlik isteği

Edirneli kadınlardan eşitlik isteği

Edirne Kadın Dayanışması, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınına Seçme Ve Seçilme Hakkının Verilişinin 85. Yılını kutlayarak; eşit temsil hakkı istediler.  

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınına Seçme Ve Seçilme Hakkının Verilişinin 85. Yılını’nda Edirne Kadın Dayanışması, Atatürk Anıtı’nda bir araya gelerek; basın açıklamasında bulundular. Basın açıklamasına Edirne Belediyesi, Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şubesi, AK Parti Kadın Kolları, CHP Kadın Kolları, MHP Kadın Kolları, Cumhuriyet Kadınları Derneği, DP Kadın Kolları, Edirne Barosu Kadın Hakları Komisyonu, Emekli-Sen Edirne Şubesi Kadın Komisyonu, Kent Konseyi Kadın Meclisi, Şehit Aileleri Derneği Kadın Komisyonu, Tüm Yerel-Sen Kadın Komisyonu, Türk Kadınlar Birliği, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Edirne Şubesi destek verdi.

Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Edirne Kadın Dayanışması adına basın açıklamasını okuyan İl Genel Meclisi Üyesi Çiğdem Gegeoğlu, “Bugün 5 Aralık Kadın Hakları Günü... Atatürk Devrimlerinin en önemlilerinden birisinin, kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasının yıl dönümü. 5 Aralık 1934’de Anayasa ve Seçim Kanunu’nda yapılan yasa değişikliği ile kadınların ilk kez oy kullanmasının ve aday olabilmesinin önü açıldı. Bundan tam 85 yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, kadınlarımıza genel seçimlere katılma ve milletvekili seçme-seçilme hakkının tanımasıyla demokrasi yönünde çok önemli bir adım daha atılmış oldu” dedi.