Esenyurt’ta sokak hayvanlarına sıcak yuva

Esenyurt’ta sokak hayvanlarına sıcak yuva

Esenyurt Belediyesi, Esenyurt Şehir Konseyi işbirliğiyle kış aylarında sokak hayvanlarının soğuk hava ve yağışlardan etkilenmemesi için kazadaki parklara kedi haneleri yerleştirdi.

Esenyurt Belediyesi, Esenyurt Şehir Konseyinin iş birliğiyle dört mevsim için uygun olarak hazırlanan 50 kedi hanesi kazadaki parklara yerleştirdi. Hayvanların soğuk kış günlerini daha rahat atlatabilmelerini sağlayan kulübeler, Esenyurt Belediyesi Baytar İşleri Müdürlüğü ve Şehir Konseyi Gençlik Meclisi azalarıyla beraber hazırlandı. Ekipler, kedilerin negatif hava şartlarından etkilenmemesi için kedi hanelerini hayvanların yoğun olduğu parklara bıraktı.

‘ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK’

Esenyurt’ta sokak hayvanlarına yuva çalışmalarının devam edeceğini söyleyen Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı Halis Şimşek, “Konseyimizin genç azalarına çok teşekkür ediyorum. Çok hızlı başladılar. İlk icraatları birebir sokak hayvanlarına dokunan onların hayat şartlarına katkı sağlayacak olan bir çalışma oldu. Bu kış günlerinde bizler ne kadar üşüyorsak, onlarda üşüyor. Bu yüzden bu tarz kulübelere çok ihtiyaçları var. Biz de belediye olarak yalnızca parklarla alakalı değil boş alanlarda köpek kulübe sayısını arttırmayla alakalı çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalar devam edecek” diye konuştu.

Desteklerinden dolayı Esenyurt Belediyesi’ne teşekkür eden Esenyurt Şehir Konseyi Başkanı Tuncer Dağ ise, “Şehir Konseyi ve Esenyurt Belediyesi iş birliğiyle sokak hayvanlarıyla alakalı çalışma yaptık. İlk evrede kedi haneleri yapıldı. Tamamıyla gençlerin emeğiyle yapıldı. İkinci mertebede ise köpek haneleriyle alakalı bir çalışmalarımız olacak. Bize destek veren Esenyurt Belediyesine ve genç arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Gençlik Konseyi Meclis Başkanı Volkan Usanmaz ise, “Sokak hayvanlarımız için 50 tane kedi yuvası tedarik ettik. Genç arkadaşlarımızla birlikte Esenyurt’ta 5 parkımızın çeşitli noktalarına yerleştireceğiz. Bu çalışmaya destek veren herkese teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.