Eskişehir Belediyesi’nden Porsuk Çayı açıklaması: Vandallar

Eskişehir Belediyesi’nden Porsuk Çayı açıklaması: Vandallar

Eskişehir’in simgesi Porsuk Çayı’nı aydınlatan direklerden 25’ine kimliği belirsiz kişilerce zarar verildi. Belediyeden yapılan açıklamada ‘Şehir vandalları’ ifadeleri kullanıldı

Eskişehir Porsuk Çayı çevresinde vatandaşların yürüyüş yaptığı alanlardaki aydınlatmalar, kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. Aydınlatma kutularına zarar verildiğini ve kabloların koparıldığını ifade eden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, onarım için ekiplerin çalışmalara başladığını belirtti. Belediyeden yapılan açıklamada“Şehir vandalları zarar vermeye devam ediyor” denildi. Açıklamanın tamamı şöyle:

“Şehrimizin önemli simgelerinden biri olan Porsuk Çayı ve çevresi için Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli çalışmaları düzenli olarak yürütüyoruz. Dip temizliği ve yüzey temizliğinin yanı sıra vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için çevre düzenlemesi konusunda ilgili birimlerimiz rutin çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu kapsamda her hafta düzenli olarak gerçekleştirilen aydınlatma direklerinin kontrolü sırasında Vatan Caddesi çevresindeki aydınlatma direklerine zarar verildiği ekiplerimizce tespit edilmiştir. Elektrik kutularının kırıldığı ve kabloların koparıldığı alanda 25 adet aydınlatma direği yanmamaktadır. Konuyla ilgili gerekli tespitler yapılmış olup ekiplerimizce çalışmalar başlatılmıştır”