Geleceğin Türkiye’si ASSİM’de

Geleceğin Türkiye’si ASSİM’de

ASSİM, iş fikirlerinin ve yeni girişimlerin gelişmesini ve toplumsal, ekonomik faydaya dönüşmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Muratpaşa Belediyesi’nin Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezleri (ASSİM), fikrine inanan, şirketini daha da büyütmek isteyen ya da ‘Bir yatırımcıyla bu iş tamam’ diyen girişimcilerin, girişimci adaylarının hayatlarını değiştiriyor. Bir yenilik, buluş ve girişim destekleme merkezi olan ASSİM, girişimci ve girişimci adaylarına sunduğu ofisler, çalışma salonlar, toplantı odaları ve eğitim, danışmanlık, mentorluk destekleriyle geleceğin Türkiye’sini inşa ediyor.

ENGELLERİ KALDIRIYOR

İş fikirlerinin ve yeni girişimlerin gelişmesini ve toplumsal, ekonomik faydaya dönüşmesine katkı sağlamayı amaçlayan ASSİM, sunduğu imkanlarla girişimcilerin ve girişimci adaylarının önündeki engelleri ortadan kaldırıyor. 5 kuluçka, 2 ön kuluçka ofisleri, ortak çalışma alanı ve toplantı odalarıyla girişimcilere uygun fiziksel alanlar sunan ASSİM, kamu destekleri ve hibe fonlarla ilgili bilgilendirme çalışmaları, oluşturduğu ulusal ve uluslararası girişimcilik programlarına başvuru fırsatları ve ilişki ağları aktiviteleri, yarışmalar, eğitimler, atölyeler, kamplar gibi girişimciliği teşvik edici programlarla da yeni iş fikirlerinin gelişmesi için uygun koşulları oluşturuyor.

GENÇ ÇİFTİN TEKNOLOJİ ŞİRKETİ

Çalışmalarını ASSİM çatısı altında sürdüren şirketlerden biri olan ENPRO Bilişim, ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği mezunu Mustafa Ozan Çakır ve eşi ODTÜ İktisat bölümü mezunu Derya Selin Işılay-Çakır tarafından kuruldu. Çiftin 2017’de Antalya’ya taşınarak kendi girişimlerini başlatma kararıyla ortaya çıkan şirketin ilk çalışması, Türkiye’de erken yaşlarda kodlama eğitiminin gelişmesi ve yaygınlaşması için yerli bir ürüne olan ihtiyaç üzerine şekillendi.