Havacıların merkezi İzmir

Havacıların merkezi İzmir

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sportif havacılığın merkez kentinin İzmir olması için gerekli çalışmaları yapmaya başladıklarını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Havacılık Kulübü Derneği ile derneğin Buca Kaynaklar'daki tesisinde buluştu. İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Havacılık Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Enver Bakioğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Sivil Havacılık Eski Genel Müdür Yardımcısı Oktay Erdağı ile Türkiye'deki havacılık okullarının temsilcileri ve derneğin yönetim kurulu üyeleri ile İzmir'in sportif havacılık sporu için ne kadar uygun olduğu konuşuldu. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Özellikle gençlerimizin ve çocuklarımızın önünü açmak için onlara yeni ufuklar kazandırmak için biz de üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Sizlerle birlikte yol yürüyerek, yurt içinden ve yurt dışından sportif havacılık meraklılarını kentimizde buluşturmak; kentimizi sportif havacılığın merkezi yapmak istiyoruz. Bunun için gerekli çalışmaları yapacağız” dedi. Soyer, İzmir’in önüne sportif havacılığın merkezi olma hedefini koydu

Belediye başkanından tam destek alan havacılar adına İzmir Havacılık Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Enver Bakioğlu yaptığı açıklamada,"Böyle bir vizyon ortaya koymanız bizi çok heyecanlandırdı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile gençlerimizi havacılığa özendirmek istiyoruz. İzmir sportif havacılık konusunda Avrupa'nın çok gerisinde kaldı. Bu alanda yapacak çok işimiz var. Bu hedefi gerçekleştirdiğimizde her yıl yüzlerce hava aracı ve pilot, binlerce turist İzmir’e gelecek, kentin tanıtım ve turizmine önemli katkı sağlayacak" diye belirtti.