İmamoğlu şimdi de Özel Halk Otobüslerine el attı

İmamoğlu şimdi de Özel Halk Otobüslerine el attı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbulluların en fazla şikâyet ettiği konuların başında gelen Özel Halk Otobüsleri ile ilgili çalışma yürütmeye başladı

İETT yöneticileri ve Özel Halk Otobüsü çalışanları bir araya geldi. Toplantıya 100 şoför katılırken, İETT yöneticileri şoförleri dinledi.

Ekrem İmamoğlu’nun talimatı ile ilk önce en çok şikayet alan, araç temizliği, şoförlerin tavırları ve giyim kuşamları hakkında yöneticiler şoförleri dinledi.

Şoförlerin ortak şikayetinin, “Bilinçli olarak başkasına ait kartın kullanımında, kartın iptal edilmesinin kolay bir yolu bulunmalı, vatandaşla şoför karşı karşıya gelmemeli” olması dikkat çekti.

Bir şoför ise, “Orta kapının önündeki koltuktan kalkıp ön kapıdan inmek isteyen yolcularımız oluyor, iniş binişleri zorlaştırdığı için orta kapıdan inmesini rica ediyoruz ama yolcu yine de önden inmek için ısrar edebiliyor” serzenişinde bulundu.

Bir başka şoför de “Korna çalıp duraktan ayrılmamı isteyen minibüs şoförü, yolcular otobüse binerken, gözümün önünde Alo 153’ü arayarak beni şikayet edebiliyor” dedi.

Şoförlerin ise en çok rahatsız olduğu konunun ise vatandaşların ALO 153’ü arayarak haksız şikayetlerde bulunması ve bunun üzerine kendilerine ceza kesilmesi oldu. Şoförler çözüm için fotoğraf veya video gibi kanıt istenmesi gerektiğini söyledi.