İşletmelerde, “koronavirüs” tedbirleri

İşletmelerde, “koronavirüs” tedbirleri

Belediye tarafından “Protokol Evi ve Kent Ormanı Kahvaltı Salonu kapatıldı”.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı’nın umuma açık yerlerin faaliyetlerinin durdurulması yönündeki genelgesinden sonra, Edirne Belediyesi’de Protokol Evi ile Kent Ormanı Kahvaltı Salonu’nu kapattı. İçişleri Bakanlığı önceki gün bir genelge yayınlayarak, Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen Koronavirüs (Kovid-19) salgınından ülkemizi ve vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için Sağlık Bakanlığı ile yapılan değerlendirmeler sonucunda, Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yerleri olarak faaliyet yürüten ve insanların çok yakın bir mesafede bir arada bulunarak hastalığın bulaşma riskini arttıracağı değerlendirilen merkezlerin faaliyetlerinin geçici bir süreliğine kapatma kararı alındığını bildirdi.

Bunun üzerine Edirne Belediyesi’de, halkın yoğun ilgi gösterdiği Meriç Nehri kenarındaki Protokol Evi ile Kent Ormanı Kahvaltı Salonu’nun ikinci bir duyuruya kadar kapatıldığını duyurdu. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ülke genelinde alınan koronavirüs tedbirlerinin halkın sağlığını koruma amaçlı olduğunu belirterek, “İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı’nın tavsiyesi üzerine böyle bir karar aldı. Sadece Edirneliler değil, ilimize gelen çok sayıda misafirimiz de Protokol Evi ve Kent Ormanı işletmelerimize büyük ilgi gösteriyor.

Ama alınan tedbir halkımızın sağlığını korumak için. Şu anda kalabalık ortamlardan uzak durmamız gerekiyor. Biz de bakanlığın kararı doğrultusunda Protokol Evi ve Kent Ormanı Kahvaltı Salonu’nu kapattık. Vatandaşlarımızın, başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere yetkili kurumların yaptığı koronavirüs uyarılarına önem vermelerini ve uymalarını bir kez daha rica ediyorum.” dedi.