İstanbul ilçe belediyeleri Afet Eğitim Merkezi açıyor

İstanbul ilçe belediyeleri Afet Eğitim Merkezi açıyor

Maltepe Kaymakamlığı, Maltepe Belediyesi ve İstanbul Kalkınma Ajansı işbirliğiyle kurulan “Maltepe Afet Eğitim Merkezi” açıldı

Merkezde, afet gönüllülerine ve yurttaşlara temel arama kurtarma, güvenli hayat, yangın güvenliği ve ilk yardım gibi temel eğitimler verilecek.

Maltepe Kaymakamlığı, Maltepe Belediyesi ve İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) işbirliğiyle kurulan “Maltepe Afet Eğitim Merkezi” kapılarını açtı.    Tertip eden bilgilendirme toplantısına, Maltepe Belediye Başkan Yardımcıları Savaş Eroğlu ve Yahya Han, Kırsal Hizmetler ve Acil Yardım Müdürü Ali Yüce, belediye birim müdürleri, semt muhtarları, yetkili isimler ve 40 afet gönüllüsü  katıldı. İlk toplantıda, temel arama kurtarma, güvenli hayat, yangın güvenliği ve ilk yardım gibi temel eğitimler katılımcılara verildi. İstanbul Valiliği’nin Maltepe’ye koymuş olduğu ve içinde 42 kalem malzeme bulunan 18, Mahalle Afet Gönüllüleri’nin 5 ve kaza belediyesinin 2 afet konteyneri bulunduğu da izah eden toplantıda, Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Eroğlu da bir konuşma yaptı.

“FİZİKİ ALTYAPIYI BİZ OLUŞTURACAĞIZ”

Eroğlu konuşmasında, katılan herkese teşekkür ederek, “Afet konteynerleri ile ilgili son zamanda bütün konteynerlerdeki gıda maddeleri ve diğer maddeler yenilendi ve periyodik olarak da yenilenecek. Her şeyden önce yapacaklarımıza konusunda önümüzde bir kılavuz kitapçığımızın olması gerekli. Bu işin kuramını önce burada öğreneceğiz. Daha sonra fiziki yapısını oluşturduktan sonra bunları yayacağız. Bu açıdan da, ileriye yönelik olarak fiziki ortamları yaratmaya çalışacağız. Ülkemizin çok diri bir fay hattı üzerinde olduğunu biliyoruz. Yalnızca zelzele değil, ülke olarak tabii afetlere maruz kalmamız her an olası.  1 saniye sonra ne olacağı belli değil. Tüm bunlar dikkate alındığında gönüllüler olarak mahallede bu işin sizler mimari, önderi olacaksınız. Biz de belediye olarak, bu konuda ihtiyaç duyulan fiziki altyapıyı oluşturmaya çalışacağız” diye konuştu.

Eğitimlere katılmak ve başarılı olduğu takdirde T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Vaziyet İdaresi Başkanlığı’nda (AFAD) ileri düzey eğitimlere katılmak isteyen yurttaşlar, (0530) 169 47 66 numaralı telefondan müracaat yapabilecek. Temel eğitimler, Cevizli Mahallesi, Tugay Yolu Caddesi, No:20/1’de açılan “Maltepe Afet Eğitim Merkezi”nde verilecek.