İstanbul trafiği için kongre

İstanbul trafiği için kongre

İBB, İstanbul’daki trafik sorununu iki gün sürecek kongre ile masaya yatırıyor. 10 oturumun yapılacağı kongrede, kentteki ulaşım sorununa çözüm aranacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentin en önemli sorunlarından biri olan ulaşım konusunu masaya yatırıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açılış konuşmasını yapacağı ‘İstanbul Ulaşımını Konuşuyor’ temalı kongre 17-18 Aralık tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.
İstanbul’un ulaşımla ilgili tüm sorun ve konularının detaylıca tartışılacağı Sürdürülebilir Ulaşım Kongresi kapsamında akademisyenler, STK'lar, özel sektör temsilcileri, kamu kuruluşları ve İBB'nin ilgili birimleri bilgi ve deneyimlerini paylaşacak. İki gün sürecek kongre süresince kentin ulaşımla ilgili problemlerine yönelik çözüm önerileri ve iyileştirme modelleri tartışılacak.
Yaklaşık 3 bin katılımcının yer alması beklenen kongrede, konuşmacı ve panelistler uzmanlık alanlarına göre sunumlar yapacak. Kongre süresince toplamda 65 konuşmacı bilgi ve deneyimlerini paylaşacak.

10 OTURUM

17-18 Aralık tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek kongrede Çağrılı Konuşmacı olarak (Keynote) Utrecht Üniversitesi’nden Prof. Dr. Dick ETTEMA konuşma gerçekleştirecek. Oturumlar, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kongre açılış konuşmasının ardından başlayacak. Toplam 10 oturum hâlinde gerçekleştirilecek kongrede, raylı sistemlerden deniz yollarına, otopark politikalarından akıllı şehirlerde kentsel hareketlilik konularına kadar pek çok başlık ele alınacak.

Kongrede görüşülecek konu başlıkları ve moderatörler şu şekilde:

1. GÜN

Otopark – Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Sinan YARDIM

Karayolu Toplu Taşıma Sistemleri – Doç. Dr. Mustafa GÜRSOY

Deniz Yolları – Sinem DEDETAŞ

Yaya, Bisiklet Ve Trafik Güvenliği – Dr. Sabahat TOPUZ KİREMİTÇİ –Merve AKI

2. GÜN

Raylı Sistemler – Prof. Dr. İsmail ŞAHİN

Yeni Nesil Araçlar – Doç. Dr. Eda BEYAZIT İNCE

Akıllı Şehirlerde Kentsel Hareketlilik – Prof. Dr Haluk GERÇEK

Mekânsal Planlama ve Lojistik Prof. Dr. Mehmet OCAKCI

Transfer Merkezleri -Prof. Dr. Alper ÜNLÜ

İklim Değişikliği ve Hava Kirliliği – Dr. Ümit ŞAHİN