İzmir 2023 Avrupa Gençlik Başkenti’ne aday

İzmir 2023 Avrupa Gençlik Başkenti’ne aday

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in 2023 Avrupa Gençlik Başkenti adaylığı için Avrupa Gençlik Forumu’na ilk başvurusunu yaptı.

İzmir, 2023 Avrupa Gençlik Başkenti unvanı için resmen aday oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi, konsept notunu Avrupa Gençlik Forumu’na göndererek adaylık müracaatının ilk mertebesini bitirdi. Avrupa Gençlik Başkenti unvanıyla gençlerin şehir hayatına ve kentteki karar verme süreçlerine katılımının arttırılması amaçlanıyor.

Avrupa Gençlik Başkenti unvanını almaya hak kazanan kentler yenilikçi projelerle Avrupa’daki diğer belediyeler için rol model oluşturuyor. Bu kentlerde bir sene süresince gençlerin katılımıyla kültürel, sosyal, siyasi ve ekonomik etkinlikler tertip ediyor.

Gençlik Taktiği Raporu hazırlanacak

“Genç arkadaşı İzmir” için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer konuyla alakalı bir izah yaparak üç aylık müracaat hazırlık sürecine bile gençlerle yapılan yüzlerce etkinlik sığdırdıklarını dile getirdi. Tunç Soyer, yeniden müracaat hazırlıkları kapsamındaki

Gençlik Taktik Toplantısı’nın çok randımanlı geçtiğini ifade ederek şöyle konuştu: “2020 yılında bu toplantıları daha da tabana yayacağız. 2020’nin nihayetinde da Türkiye’de ilk kez kapsamı geniş bir Gençlik Taktiği Raporu hazırlayacağız. Böylelikle gençleri sosyal hayata, tüm karar alma süreçlerine ve Avrupa Birliği projelerine nasıl teşvik edebileceğimiz ortaya koyacağız.” 2020’nin İzmir’de gençler için bir dönüm yılı olacağını ifade eden Soyer, “Gençleri sosyal hayatta, kültür ve sanat alanında çok daha verimli işler yaparken göreceğiz. Avrupa’da daha fazla gencimiz daha fazla projede göreceğiz” dedi.

Tam başvuru önümüzdeki Haziran’da

Avrupa Gençlik Forumu tarafından önümüzdeki Mart ayında Avrupa Gençlik Başkenti unvanına aday olma hakkı kazanan beş kent duyuru edilecek. İzmir’in bu beş kentin içinde olması halinde Haziran ayında tam başvuru formu Avrupa Gençlik Forumu’na teslim edilecek ve başvurunun ikinci mertebesi bitirecek. Eylül ayında final başvurusu yapılacak. Kasım ayında ise 2023 Avrupa Gençlik Başkenti unvanını hak eden kent izah edecek.