İzmir Büyükşehir Belediyesi'den tasarım yarışması

İzmir Büyükşehir Belediyesi'den tasarım yarışması

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı OliVelo Ekolojik Ortak Yaşam Alanı için tasarım yarışmasına son başvuru tarihi 14 Şubat

Tunç Soyer'in seçim vaadlerinden olan OliVelo Ekolojik Ortak Yaşam Alanı için tasarım yarışması açıldı. Güzelbahçe Yelki Mahallesi’ndeki bisiklet ve zeytin rotasının kesişiminde bulunan özel nitelikli alanın korunarak, oliVelo Ekolojik Ortak Yaşam Alanı’na dönüştürülecek. Avrupa Bisiklet Yolları Ağı (EuroVelo) ile birleştirilerek önemli bir bisiklet istasyonu haline gelecek oliVelo Ekolojik Ortak Yaşam Alanı’nın ekonomi, üretim, yaşam pratikleri ve ekolojik değer açısından kent kültürüne katkı sunması hedefleniyor.

Projenin amaçlarından bir diğeri de 57 hektarlık bu özel nitelikli alanın korunarak kültürel ve doğal miras niteliğindeki zeytin konusunda farkındalık yaratmak olarak belirtiliyor. Bu alanda çoğu zeytin olmak üzere toplamda 11 bin 720 ahlat, menengiç, Anadolu Palamut Meşesi ve kızılçamdan bulunuyor.

Biyaloglardan Mimarlara 

Bir çok önemli ismi jüride barındıran yarışma sonuçları 6 Mart 2020 günü açıklanacak, 21 Mart 2020 günü de tasarımlar sergilenecek. 

Jüride bulunan isimler ise şöyle: Biyolog-Ekolog Ferdi Akarsu, Peyzaj Mimarı Enise Burcu Derinboğaz, Mimar Aslıhan Demirtaş, Şehir Plancısı Can Kubin, Peyzaj Mimarı Meltem Erdem Kaya ve Mimar Han Tümertekin